Kütahya'da "Tarla Günü" etkinliği

 Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında Altıntaş ilçesinde ve Yalnızsaray köyünde nohut ve buğday çeşitlerini yöre çiftçilerine tanıtmak amacıyla tarla günü etkinliği düzenledi.

Kütahya'da "Tarla Günü" etkinliği
Kütahya'da "Tarla Günü" etkinliği
GİRİŞ 03.08.2015 16:02 GÜNCELLEME 03.08.2015 16:03

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, tarımsal yayımın desteklenmesi projesi kapsamında nohut ve buğday ürünlerinde tescilli çeşitlerinin yöre çiftçisine tanıtımını gerçekleştirmek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız da, ilçe ürün yelpazesinde 15 bin 601 hektar alanda buğday, bin 521 hektar alanda nohut ekiminin yapıldığını belirtti. Yıldız, “İlçemiz için önemli tarımsal ürünler arasında olan nohut ve buğday üretiminde yerel çeşitlerin ekildiği alanlarda tarım hastalık epidemisinin yoğun yaşanması önemli verim kayıplarına neden olmakta. Bu sorunların Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünce tescil edilen hastalıklara dayanıklı tohumların kullanımıyla çözüleceğini düşünüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından demonstrasyon kurulan nohut ve buğday tarlaları gezilerek çiftçilere ekimi yapılan çeşitlerin tanıtımı yapılarak bilgi alışverşinde bulunuldu.

Etkinliğe, Kaymakam Mehmet Alpaslan, Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Coşkun Güler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor