Ermenek'teki maden faciası davası

 Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın duruşmasında dinlenen tanık işçilerden Abdullah Deveci, "Yan taraftan kayan kömür kendiliğinden geliyordu. Normalde kömür kayar ama bulunduğumuz alanda kayan kömür nemliydi. Kömür kaydığı için o gün tahkimat yapamadım" dedi.

Ermenek'teki maden faciası davası
Ermenek'teki maden faciası davası
GİRİŞ 03.08.2015 16:51 GÜNCELLEME 03.08.2015 16:51

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, aranın ardından tanık ifadelerinin alınmasıyla devam etti. Söz verilen Abdullah Deveci, suyun patladığı yerde çalıştığını, olaydan 5 saat önce vardiya değişimi olunca ocaktan ayrıldığını söyledi.

Deveci, çalışılan alanın ilerisinde su olduğunu şeflerinin bildiğini, kendisine "Eski imalatta su var" denildiğini ileri sürdü.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Deveci, "Yan taraftan kayan kömür kendiliğinden geliyordu. Normalde kömür kayar ama bulunduğumuz alanda kayan kömür nemliydi. Kömür kaydığı için o gün tahkimat yapamadım. Müfettişler gelmeden önce sıkıntılı yerler kapatılıyor, onlar gidince tekrardan açılıyordu ve buralarda çalışmaya devam ediyorduk" şeklinde konuştu.

- Daha önce de tonlarca su boşaltılmış

İşçilerden Ahmet Karapınar da geçmiş yıllarda madende tatil günleri meydana gelen su patlamalarının ilkinde suyun 2, ikincisinde de 17 günde boşaltıldığına dikkati çekti.

Su patlamalarının eski imalattan kaynaklandığını savunan Karapınar, ikinci patlamada saatte 150 ton su boşaltıldığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı