Sivas'ta polisten, "İlk Adımda Dost Eli" standı

Sivas Emniyet Müdürlüğünce, üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kent meydanı, otogar ve üniversite kampüsünde "İlk Adımda Dost Eli" standı kuruldu

Sivas'ta polisten, "İlk Adımda Dost Eli" standı
Sivas'ta polisten, "İlk Adımda Dost Eli" standı
GİRİŞ 03.08.2015 17:34 GÜNCELLEME 03.08.2015 17:34

 Sivas Emniyet Müdürlüğünce, üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kent meydanı, otogar ve üniversite kampüsünde "İlk Adımda Dost Eli" standı kuruldu.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosunda görevli polisler, stantlarda üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri ve ailelerini çeşitli konularda bilgilendiriyor.

Kent meydanında kurulan stant önünde basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Turan, şehirler arası otobüs terminali ve Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde kurulan stantlarda öğrencilere ve ailelere bilgiler verdiklerini söyledi. Stantlarda kentin tanıtımının yanı sıra çeşitli bilgiler aktardıklarını dile getiren Turan, "İlk Adımda Dost Eli" standının il merkezinin yanı sıra 11 ilçede de kurulduğunu ifade etti. 

Turan, şunları kaydetti:

"Amacımız yeni kayıt yaptıracak 12 bin öğrenciye ulaşmak ve onları bilgilendirmek. Bu sene yeni bir uygulama var, e-devlet üzerinden de üniversite kaydı yapılabiliyor ama yine de bazı ailelerimiz hem çocuğu götüreyim yerleştireyim, nereye gittiğini kendi gözümle göreyim amacıyla ilimize geliyor. Hem ailelerimizin kendilerini huzurlu hissetmesi hem vatandaşlarımızın öğrencilere bu zamana kadar davranışlarını anlatabilmemiz amacıyla onları da mutlu etmek için bu standımızı açmış bulunuyoruz. Bu şekilde hem ilimize gelen öğrencilerimiz bilgilenecek ve kendilerini rahat hissedecekler hem de onları buraya bize gönderen aileleri daha huzurlu olacak amacımız bu. Bu çerçevede bu faaliyetimiz bir hafta devam edecek."

Son günlerde ülke genelinde meydana gelen terör olaylarından dolayı Sivas'ta asayiş denetimlerinin arttığını da ifade eden Turan, Sivas’ın güvenli bir şehir olduğunu söyledi.

Turan, "İlimizin tüm girişlerinde uygulamalarımız devam ediyor. Şehrimiz güvenli bir sıkıntımız yok, ilimizde aynı zamanda 46 bin öğrencimiz okumaya devam edecek. Yerel halkımızda öğrencileri seviyor ve aynı zamanda yardımcı da oluyorlar, bir sıkıntı beklemiyoruz” diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı