Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılması

Tunceli Valiliği tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılmasının ardından Erzincan'dan Tunceli'ye gitmek isteyen çok sayıda araç geri dönmeye başladı. 

Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılması
Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılması
GİRİŞ 03.08.2015 17:56 GÜNCELLEME 03.08.2015 17:56

Yolun kapalı olduğunu bilmeyen sürücüler Erzincan-Erzurum karayolu 38. kilometresi Üzümlü-Tunceli yol ayrımına girerek Tunceli'ye gitmek istedi. Sürücüler yolun kapalı olduğunu öğrendikten sonra geri döndü. Bazı sürücüler yol kenarlarında yolun yeniden ulaşıma açılmasını beklerken diğer sürücüler ise alternatif yolları kullandı.

Cuma gününden beri yolun açılmasını bekleyen kamyon sürücüleri, uzun bir süre daha yolun açılmayacağını öğrendikten sonra yaklaşık 350 kilometre daha fazla olan Sivas güzergahını kullanmaya başladı.

Kamyon sürücüsü Dursun Karayiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gündür yolda mahsur kaldığını belirterek "Cuma günü 07.00'dan beri buradayım. Dört gündür oradaydım. Şimdi döndüm, gidiyorum. Erzurum'dan Gaziantep'e gidiyordum. Şimdi alternatif yol kullanacağım. Terör olayı bana en az bin liraya mal oldu, manevi sıkıntısı ise hariç" diye konuştu. 

Temel Babur ise olaylar nedeniyle işlerinin aksadığını kaydederek "Tam 3 gündür yol açılacak diye Pülümür'de bekliyoruz. Yolun açılma imkanı yokmuş. Ayın 15'ine kadar yol trafiğe kapalıymış. Ondan sonrası da ne olacağı belli değil. Ben Tunceli'ye gidip oradan eşya alıp Artvin'e gidecektim ama olaylarla birlikte o adamların da bizim de işimiz aksadı" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi