Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Kulaksız'ın şehit edilmesi

 Muş'un Malazgirt ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız, "Eşimin bölge halkıyla hiçbir sorunu yoktu. Bizim derdimiz halkla değildi. Bizim derdimiz teröristlerle ve PKK'ya yardım edenlerleydi" dedi.

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Kulaksız'ın şehit edilmesi
Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Kulaksız'ın şehit edilmesi
GİRİŞ 03.08.2015 18:08 GÜNCELLEME 03.08.2015 18:08

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, şehit Binbaşı Kulaksız'ın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki babaevini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Devletin tüm imkanlarıyla şehit ailesinin yanında olduğunu dile getiren Çomaktekin, Merzifon merkeze bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaptırılan ilkokula, Binbaşı Arslan Kulaksız'ın adının verileceğini söyledi.

Şehit binbaşının eşi Sibel Kulaksız ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyona eşinin adının verilmesini gururla öğrendiğini belirtti.

Kulaksız, "Arslanım o operasyonda atılan her füzeye adının yazıldığını ve o füzelerin hainleri öldürdüğünü bilseydi, çoktan canını verirdi. Arslanım o kadar devletini, milletini seviyordu. Eşim HDP'li belediye başkanıyla tokalaşmadı. 'Benim ellerimde şehit kanı var, senin ellerini tutup da ellerimi kirletmem' diye elini boşta bıraktı. Herkes duydu, Malazgirt çalkalandı. Benim aslanım, benim kocam o kadar gururluydu" ifadelerini kullandı.

Eşinin bölge halkıyla hiçbir sorunu bulunmadığını vurgulayan Kulaksız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim derdimiz halkla değildi. Bizim derdimiz teröristlerle ve PKK'ya yardım edenlerleydi. Adı gibi aslan ve yiğit bir insandı. Hem Malazgirt'in çocuklarına yardım etti hem de canını hiçe sayıp kaymakamımızla köyleri gezerek cuma namaza gitti. Onunla birlikte çocuklara hediyeler dağıttık. Hiç kimseyle sorunumuz yoktu. Ramazanda çoğu iftarımızı vatandaşlarla yaptık. Eşim ismi kadar, boyu kadar, yüreği kadar gururlu, sağlam bir insandı, Şimdi şehit mertebesine ulaştı, çok şükür."

- "Eşim o gün bana göğsünü siper etti"

Sibel Kulaksız, tek isteğinin eşi ve diğer şehitlerin katillerinin cezalarının verilmesi olduğunu kaydetti.

Devletten bu konuda hiç şüphesi bulunmadığını anlatan Kulaksız, "Devletimle hiç kimse baş edemez. Allah devletimize ziyan vermesin, daim kılsın. Şehit olmadan bir gün önce de Malazgirt şehitliğini gezdik. Meğer şehitlerimiz çağırmış onu. Bu zamana kadar hiçbir şehitliğin yanından uğramadan geçmedi. Köydeki çocuklar oynasın diye onlara salıncak ve oyun bahçesi yaptırmıştı. Çekmecesinde oyuncak doluydu. Her gelen çocuğa vermek için. Ne mutlu bana öyle bir insanın eşiyim" dedi.

Saldırı anında eşinin kendisine siper olduğunu dile getiren Kulaksız, "Eşim o gün bana göğsünü siper etti. Bize pusu kurdular. Zaten başka türlü güçleri yetmezdi onların. Bize ateş ettiler, eşim sağ omzuyla beni korudu. Bana siper oldu, beni kurtardı. Son nefeste silahını çekti ve 'Allah' dedi. Bunu herkes bilsin" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü