Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası

 Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kütahya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Önsay, kentte bir caminin kapatıldığı iddialarına ilişkin, "Yurtlarının kapatılmasının kimseyi ilgilendirmeyeceğini bilen nifak grubu, mescidi ileri sürerek insanımızı provoke etmek istemektedir" dedi.

Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası
Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası
GİRİŞ 03.08.2015 22:14 GÜNCELLEME 03.08.2015 22:14

Önsay, Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneğinde kentteki sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında yer alan Vali Şerif Yılmaz hakkındaki haberlerden rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Son 12 yılda ülkede yaşanan gelişmelere değinen Önsay, "Valimizin, hafızlık cemiyetleri, imam hatip dernekleri, Kuran kurslarının programlarına iştirak etmeyi, diğer programlara katılmaktan daha değerli bulmasının birilerini rahatsız ettiğini çok iyi bilmekteyiz" diye konuştu.

"17 Aralık ve 25 Aralık süreçlerinde, devletin milletiyle ve milletinin değerleriyle buluşmasının halihazırda ülkeyi taşıdığı yerden korkan ve bu süreci bozmak isteyenlerin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapmak istedikleri hepimizin malumudur" diyen Önsay, şöyle devam etti:

"O gün nasıl en olmadık iftiralarla hareket ettilerse bugün de benzer metotlarla valimize saldırmaktadırlar. Valimizi cami düşmanı ilan etmektedirler. Biz Şerif Yılmaz'ı, Türkmen Dağı'nda Uluköy Yaylası'na yaptığı camiden biliriz, Ali Paşa Cami restorasyona gireceğinde İl Genel Meclisi binasını camiye çevirişinden biliriz, ramazan fuar alanında teravih kılınması için izin vermesinden, imam görevlendirmesinden biliriz. Biz onu bugün Kütahya'da 26 cami inşaatına verdiği desteklerden biliriz. Biz onu resmi bayramlaşmasını Ulu Cami'ye taşımasından biliriz. Biz bunların söylediklerinin, iddia ettiklerinin yalan ve iftira olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki ve diliyoruz ki Türkiye kamuoyu da tüm yetkililer de bilsin."

- "Arsayı Türkiye Diyanet Vakfına devredin"

Önsay, bahsedilen yerde caminin bulunmadığını, buranın yurt binası olduğunu ve içinde 170 metrakerelik mescidin yer aldığını belirtti.

Ruhsatsız olduğu için belediyece mühürlenen yurdun yıkılacağını, mescidin ise dışarıdan girişi bulunmadığını dile getiren Önsay, şunları kaydetti:

"Yurtların kapatılmasının kimseyi ilgilendirmeyeceğini bilen nifak grubu, mescidi ileri sürerek insanımızı provoke etmek istemektedir. Valimiz, adı geçen vakfa, arsayı Türk Diyanet Vakfına devretmesi çağrısında bulunmuş ve oraya cami yapılması için tüm imkanları seferber edeceğini ilan etmiştir. Biz de Kütahyalı STK'lar olarak vakfa sesleniyoruz, iddianızda samimiyseniz arsayı Diyanet Vakfına devredin. STK'lar olarak bu camiyi Diyanet'in öncülüğünde en kısa sürede imar etmek için her türlü desteği sağlamaya söz veriyoruz."

Vali Yılmaz'ın arkasında durduklarını ifade eden Önsay, "Valimizi 3-5 çapulcuya yem etmeyiz. Bunu da herkes böyle bilsin" görüşünü bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık