Eskişehir'den kısa kısa

Çocuklar "kod" yazmasını öğrenecekler

Eskişehir'den kısa kısa
Eskişehir'den kısa kısa
GİRİŞ 03.08.2015 22:32 GÜNCELLEME 03.08.2015 22:32

 Çukurhisar Belde Evi'nde verilen Kod Yazma kursu ile çocuklara kod yazmasını öğrenecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, yaz okulları ile her yıl binlerce çocuğun, spor ve sanat ağırlıklı kurslar ile çocukların tatil dönemini yeteneklerini geliştirerek ve paylaşarak geçirmesini sağlıyor.

Eğitmen Başak Demiray, "Çocuklar kod yazmayı öğrenerek, gelecekte daha iyi plan yapacaklar ve stratejik hedefler belirmekte daha başarılı olacaklar. Kod yazmak geleceğin dili olarak adlandırılıyor. Çocuklar kod yazma ile birlikte geleceklerini de yazıyorlar. Erken yaşta girişimci olmayı ve bir yandan da yazılıma küçük bir adım atmayı başarıyorlar" ifadelerini kullandı.

- Tepebaşı üçüncülükle döndü

Tepebaşı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Skeet Takımı İzmir'den üçüncülükle döndü.

Belediyeden yapılan açıklamada, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen Türkiye Skeet Kulüpler Arası Şampiyonası'na katılan Tepebaşı Belediye Spor Kulübü Skeet Takımı 10 takım arasından üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonaya katılan 70 sporcu arasında büyük başarı elde eden, Sermet Özgöde, Sadık Erdoğmuş, Serhat Özkan ve Suat Sızmaz'dan oluşan Tepebaşı Belediye Spor Kulübü Skeet Takımı kendilerine destek veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür ettiği kaydedildi.

- Üniversite öğrencilerine danışma masaları oluşturdu

Tepebaşı Belediyesi, üniversite kayıt döneminin başlaması ile birlikte Eskişehir'e gelen öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla Otobüs Terminali ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde danışma masaları oluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamaad, üniversiteleri kazanarak yeni bir yaşama başlayan gençlere yardımcı olmak amacıyla danışma masaları oluşturdu.

Danışma masalarının 7 Ağustos tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

- Eskişehir Kano Durgunsu Türkiye Kupas'nda 28 madalya kazandı

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü kanocuları, Sapanca Gölünde yapılan,  22 takımın katıldığı Kano Durgunsu Türkiye Kupası yarışmalarından 28 madalya kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kano Durgunsu Türkiye Kupasına katılan, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, 22 takımın katıldığı yarışmalarda 28 madalya toplayarak, büyük bir başarıya imza attı.

K 4 dalında Genç Erkek ve Yıldız Erkek takımları Türkiye 2'nciliği  kazanırken, Yıldız Kızlar takımı 3'üncü oldu.

Türkiye Kano Federasyonu'nun düzenlediği, Durgunsu Türkiye Kupası yarışmalarına katıldığı ve  Büyük Erkek, Genç Erkek, Yıldız Kız ve Yıldız Erkek kategorilerinde toplam 18 kanocuyla katılan Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, K 2 ve K 4 dalında 28 madalya kazandığı bildirildi.

Eskişehir'de Su Sporları dalında başarılı sporcular yetiştirilmesini isteyen  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kanocuların Sapanca'daki Durgunsu Türkiye Kupasında büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, "28 madalya alarak, bizi gururlandırdıkları  için hepsini alınlarından öpüyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı