CHP Milletvekili Öz, kaçak sorununu Meclis'e taşıyacak

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için Ayvacık ilçesi sahillerini kullanarak bölge halkını tehdit ve tedirgin eden kaçak sorununu Meclis gündemine taşımaya hazırlanıyor.

CHP Milletvekili Öz, kaçak sorununu Meclis'e taşıyacak
CHP Milletvekili Öz, kaçak sorununu Meclis'e taşıyacak
GİRİŞ 04.08.2015 09:29 GÜNCELLEME 04.08.2015 09:29

Bölgede çalışma yapan Öz, köylüler ve turizm tesisi işleten kişilerle görüşüp jandarma ekiplerinden kaçaklarla ilgili bilgi aldı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçakların başta İstanbul gibi büyükşehirlere konuşlandıklarını söyledi.

Buradan da Ayvacık sahillerine gelen kaçakların daha sonra Yunanistan'a gitmeye çalıştığını anlatan Öz, "Son günlerde muhtarlarımızdan, bölge halkımızdan bu durumla alakalı çok şikayetler arttı. Özellikle mültecileri bu bölgeye getiren insan kaçakçılarının eli silahlı olması köylüyü çok tedirgin ediyor. Kaçakçıların kontrolsüz olarak silah da kullanması ve bölge halkını tehdit etmesi bölge halkının can güvenliğini etkiliyor" dedi.

Kaçakların Ege Denizi’ne açılmadan önce Bademli köyü sahilinde zeytinliklerde saklanması ve bu alanlara zarar vermesinden dolayı bu durumun köylüyü olumsuz etkilediğini dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Burada adaya geçmek için zeytinliklerde bekliyorlar. Burada kaçakların artıkları da kalıyor ve bölgede tonlarca çöp kalıyor. Ayrıca burada kaçaklar zeytin ağaçlarına da zarar veriyor ve köylüyü zarara uğratıyor. Bu konu ivedilikle ele alınması gerekiyor. Çanakkale milletvekili olarak bu konuyu Meclis'e taşıyacağım. Artık köylülerin can güvenliğini tehdit eden bu sorunun çözülmesi için mücadele edeceğim."

Kaçakların geçiş güzergahında bulunan Bademli köyünün muhtarı Saffet Erbil ise köy halkı olarak durumdan tedirgin olduklarını ifade etti.

Silahlı kişilerden tedirginlik duyduklarını vurgulayan Erbil, "Tarlalarımıza gitmeye korkuyoruz. Jandarma ekiplerine yardımcı olarak bu işi çözmeye çalışıyoruz. Milletvekillerimizin de bu konuyu takip etmesiyle beraber inşallah bir acı haber olmadan bu sorun çözülür" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!