Saldırıya hazırlananlara darbe

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde havai fişek rampaları ve benzin ve hazırlanan bir molotof bombası ele geçirilirken, 3 kişi yakalandı.

Saldırıya hazırlananlara darbe
Saldırıya hazırlananlara darbe
GİRİŞ 04.08.2015 09:53 GÜNCELLEME 04.08.2015 09:53

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri 2 Ağustos 2015 tarihinde merkez Bağlar İlçesi Körhat Mahallesi'ndeki metruk bir binada ve Peyas Mahallesi Fırat Bulvarı'nda bir sokakta denetimler yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan kontrollerde elde edilen materyaller üzerinde yapılan tespit ve incelemelerde; 1 adet molotof bombası, 1 adet kullanılmış 16 lı havai fişek rampası, 45 adet bira şişesi, 3 adet içerisinde benzin bulunan 5 litrelik pet şişe, 5 adet av tüfeği kartuşu, 2 adet bez eldiven, 2 adet muhtemel demir borular içerisine hazırlanmış fitil ateşlemeli patlamamış el yapımı bomba, 2 adet kullanılmış 16 lı havai fişek rampası ele geçirildi. Ayrıca Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesinde ve Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde lastik yakma sureti ile yolu trafiğe kapatmaya çalışan yüzleri maskeli şahıslara karşı güvenlik güçlerimiz tarafından gerekli müdahalede bulunulmuştur. Müdahale sonrasında eylemcilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, eylemci grubu yönlendirdiği tespit edilen 1 kişi ile birlikte toplam 3 kişi yakalanmıştır. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam etmektedir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı