Şırnak'tan acı haber! 2 şehit

Şırnak'ta, 2 askerin şehit düştüğü, bir asker ve bir köy korucusunun yaralandığı terör saldırısının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Şırnak'tan acı haber! 2 şehit
Şırnak'tan acı haber! 2 şehit
GİRİŞ 04.08.2015 11:12 GÜNCELLEME 04.08.2015 15:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda şehit askerlerin sayısının üçe yükseldiği açıklanmıştı.

2 ŞEHİT!

Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, iki askerin şehit olduğunu, yaralanan asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada da Şırnak-Uludere karayolunda mayın arama ve tarama faaliyetlerini yürüten merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekibine saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarının geçişi esnasında terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca saat 07.20 sıralarında el yapımı patlayıcı veya mayın olduğu değerlendirilen patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi ve akabinde havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş, bir asker ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralanmıştır. Olayın faillerine yönelik operasyonlar devam etmektedir."
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • mikail 8 yıl önce Şikayet Et
    hey şehitlerim sizi hz. Hamza karsilayacak. ne mutlu size... sizi vuranlari bekleyenler ise aman ya rabbi... ALLAH razi olsun sizi yetistirenden.
    Cevapla
  • zırt 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle beklemeyle daha çookk duyarız bu haberleri. boş dağları bombala dur. alın açılımı sokun biryerinize
    Cevapla
  • azmi 8 yıl önce Şikayet Et
    tsk yuh olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ... Bu saatten sonra kesinlikle ama kesinlikle geri dönüş olmamalı... Operasyonlar sonuna kadar devam etmeli... Devlet herdaim gücünü gösterecek... PKK kim ki? Üç beş pisliğin teki...
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    asker sokağa inmeli artık,sıkıyönetim vur emri..asker yetmiyorsa kısmi bir seferberlik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler