Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgün:

"Çoğunlukla fizik tedavi uygulamaları ve ilaç tedavilerinden fayda görmeyen hastalar için epiduroskopi günümüzde en ideal tedavi yöntemi olarak düşünülmektedir" dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgün:
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgün:
GİRİŞ 04.08.2015 13:22 GÜNCELLEME 04.08.2015 13:22

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Recep Özgün, "Çoğunlukla fizik tedavi uygulamaları ve ilaç tedavilerinden fayda görmeyen hastalar için epiduroskopi günümüzde en ideal tedavi yöntemi olarak düşünülmektedir" dedi.

Özgün, yaptığı yazılı açıklamaya göre, epiduroskopi, son yıllarda gelişmiş ülkelerde daha sık kullanılmaya başlanan bir teşhis ve tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

Omurganın arkasında yukarıdan aşağı uzanan, omurilik ve sinirlerin içinde yer aldığı bir kanal (spinal kanal) bulunduğunu dile getiren Özgün, "Bu kanal içindeki omurilik ve sinirlerin etrafı dura adı verilen güçlü bir zar ile çevrilmiştir. Bu güçlü zarın dış kısmı epidural alan olarak isimlendirilir. Epiduroskopi endoskopik olarak bu zarın (duranın) dışındaki epidural alana bakmak demektir. Bu epidural alanda sinirlerin duradan çıkış yerleri (sinir kökleri) yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Özgün, epiduroskopi sisteminin omurga kanalının en alt bölgesindeki çok ufak bir cilt kesisiyle ince bir fiberoptik kamera sisteminin epidural bölgeye ulaşması ve bu bölgedeki yapıların görüntülenmesi ve gerekirse müdahale edilmesini sağlayan bir sistem olduğunu ifade ederek, epidural mesafedeki yapışıklıkların temizlendiğini, sinirin rahatlatıldığını ve beraberinde ilaç uygulamaları yapılabileceğini kaydetti. 

Epiduroskopinin ameliyat gerektirecek kadar büyük olmayan ancak inatçı bel ve bacak ağrılarına neden olan bel fıtığı ve sinir sıkışmalarında kullanıldığını belirten Özgün, şunları anlattı:

"Çoğunlukla fizik tedavi uygulamaları ve ilaç tedavilerinden fayda görmeyen hastalar için epiduroskopi günümüzde en ideal tedavi yöntemi olarak düşünülmektedir. Ayrıca, epiduroskopi ile öncesinde bel bölgesinden ameliyat olmuş ancak şikayetleri geçmemiş hastalar da çok fayda görmektedir."

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...