Edirne'den kısa kısa

 Edirne İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, Edirne'de inek güzellik yarışması yapılacağını bildirdi.

Edirne'den kısa kısa
Edirne'den kısa kısa
GİRİŞ 04.08.2015 13:49 GÜNCELLEME 04.08.2015 13:53

Aytın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Üreticilerin bir araya getirecek inek güzellik yarışması düzenleyeceklerini aktaran Aytın, "Geçen yıl mavi dil hastalığından dolayı yarışmamızı yapamadık. Genelde Havsa ilçemizdeki festivalde büyükbaş güzellik yarışması yapıyorduk. Bu yıl yönetim olarak Edirne'de bu yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan bunun sözünü aldık. Herhangi bir işin gölgesinde değil, Edirne Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bunu yapacağız" diye konuştu.

Aytın, yarışma tarihini yakında açıklayacaklarını belirtti.

 

-"Üreticimizin elinde yeterli kurbanlık hayvan var"

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, üreticinin elinde yeterli kurbanlık hayvanın olduğunu bildirdi.

Suiçmez, birlikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, üretici birlikleri olarak ortak hareket ettiklerini söyledi.

Birliklerin sıkıntılarının ortak olduğunu belirten Suiçmez, şunları kaydetti:

"Ziraat denilince içerisinde hayvancılık ve tarımı kapsıyor. Kurban bayramı yaklaşıyor. Biz ithalatın olmasını istemiyoruz. Üreticimizin elinde yeterli kurbanlık hayvan var. Süt üreticisi şu anda ciddi sorun içerisinde. 1 litre sütle ancak 1 kilogram yem alabiliyoruz. Bu gidişat iyi değildir. Buna bir önlem alınması gerekiyor. Süt piyasaları dengelemelidir. Süt piyasası düzelirse, et piyasası da düzelecektir."

Toplantıya, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, SS 188 Sayılı Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç ve birlik üyeleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”