BİGMEV heyetinden Vali Nayir'e ziyaret

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Başkan Yardımcısı Ali Canlisoy ve beraberindeki heyet, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

BİGMEV heyetinden Vali Nayir'e ziyaret
BİGMEV heyetinden Vali Nayir'e ziyaret
GİRİŞ 04.08.2015 16:08 GÜNCELLEME 04.08.2015 16:39

Vali Nayir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında 2014 yılı içerisinde işbirliği protokolü imzalandığını hatırlattı.

İmzalanan protokolün, iki ajans tarafından uluslararası pazarların geliştirilmesinde önemli görülen küçük ve orta ölçekli işletmelerin Avrupa ile işbirliği ve uluslararası işbirliği konularında ortaklaşa çalışmaları kapsadığını belirten Vali Nayir, "Protokolle oluşturulan işbirliği kapsamında iki ajans, bölgelerinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcilerine ikili ticaret ve yatırım fırsatları konusunda bilgilendirme, doğrudan iş bağlantıları kurma ve ekonomik işbirliği profilinin geliştirilmesi konularında çalışacaklar. Ayrıca, Bursa-Eskişehir-Bilecik ve Hersek bölgelerindeki iş ortakları arasında alım-satım, ticaret ve yatırımın bütün sahalarında karşılıklı işbirliği desteğinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır" dedi.

BİGMEV Vakfı Başkan Yardımcısı Canlisoy da BİGMEV'in Türkiye ve Bosna Hersek arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapan kuruluş olduğunu anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler