Büyükşehir'den "1000 yıllık" dokunuş

 Buca Kaynaklar'da aralarında bin yaşında çınarın da bulunduğu 6 "anıt ağacı" restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı ağaçların yer aldığı köy meydanının çehresini doğal dokuya uygun olarak yeniliyor.

Büyükşehir'den "1000 yıllık" dokunuş
Büyükşehir'den "1000 yıllık" dokunuş
GİRİŞ 04.08.2015 17:01 GÜNCELLEME 04.08.2015 17:01

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaparak Buca Kaynaklar Meydanı'nda aralarında bin yaşındaki çınarın da bulunduğu 6 tescilli ağacı restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de projenin ikinci etabına başladı. Zemindeki asfalt nedeniyle çınarların yağmur suyunu ememediği meydanda, asırlık ağaçların daha uzun yıllar tarihe tanıklık etmesini sağlamak hem de meydana özgün bir kimlik kazandırmak amacıyla hazırlanan projeye start verildi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı ile birlikte hazırlanan projeye göre, öncelikle ağaç köklerinin yağmur suyunu emmesini sağlamak amacıyla kökler etrafındaki asfalt kaldırıldı. Hem ağaç çevreleri hem de meydanda yağmur suyunu geçiren küp taş kullanılması planlandı.

Kaynaklar'a hayat verecek projeye göre, küp taşların etrafı kırmızı tuğla ile kaplanarak meydana renk getirilecek. Yine küp taştan 2x2 metre boyutlarında ve farklı kotlarda oturma alanları oluşturulacak. Meydanın yanından geçen kanal kenarındaki korkular da doğal dokuya uygun olacak şekilde ahşap olarak tasarlandı. Doğal dokuyu bozmadan köy meydanına yepyeni bir çehre kazandırmak amacıyla başlatılan düzenleme çalışmalarının ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı