İskenderun'da askere ateş açıldı

iskenderun'da jandarma komando birliğine PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

İskenderun'da askere ateş açıldı
İskenderun'da askere ateş açıldı
GİRİŞ 04.08.2015 18:18 GÜNCELLEME 04.08.2015 18:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Saat 16.15'de PKK'lıların barındığı Amanos Dağı eteğinde, ilçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na ateş açılınca askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 5 dakika süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alana doğru kaçmaya başladı.

Kaçarken izlerini kaybettirmek isteyen teröristler, ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıkardı. Ölen ve yaralananın olmadığı çatışmanın ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Bir mahalle sakini, teröristlerin saldırısına askerlerin karşılık verdiğini belirterek, "Çatışma oldu. Askerlerimiz elinden geleni yaptı, silahlarla karşılık verdi" dedi.

3 YIL ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

PKK'lı teröristler, İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na 25 Nisan 2012'de uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırmış, olayda 2 asker yaralanmıştı. Hafta başında aynı dağdaki Radar Komutanlığı'na da taciz ateşi açılmıştı.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • İrfan 8 yıl önce Şikayet Et
    Say'ın devlet kck kimdirki asayişi düzenliyor sen kanun çıkardın hala polis ve jandarma yüzü maskeli olanlara ateş etmiyor neden hesap ver devlet yetersrtık biz ülkemizi kendimiz korumaya hazırlanalımmı bunumu istiyorsunuz
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Korumasiz olan veya korumasi zor olan askeri birliklerin cok daha önce cözüme ulasmasi gerekmezmiydi. Neden bir Komisyon kurulup bütün birliklerin bulundugu yerler incelenmez.
    Cevapla
  • durum 8 yıl önce Şikayet Et
    İHAlar ne işe yarıyor niye dome kamera ile civar izlenmiyor. imkan var kullanılmıyor.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    bu işleri bir siz biliyorsunuz zaten.
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    askerlik yaptığım yerdir. ana yolun kot hizzası bakımından altında kalır,yoldan gelip geçenin oraya saldırması olasıdır. çatıda 2 adet makinalı vardır ancak askerlerin orada karşı koyabilmesi çok zor. düşük kotta kalınıyor,asker yatakaneden kafasını çıkarsa karşılık veremez. Allah korumuş,bence uzak noktada önlem alınması gereken bir bölük.
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum neden daha böyle..neden cok daha önce bir cözüm bulunmamis aklimin almadigi nokta orasi.
    Cevapla
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    iskenderun halkı kalleşlik yapmaz ORMANLARI İYİ ARAYIN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı