"IŞİD, Suruç katliamından 15 gün önce Şanlıurfa'da keşif yaptığı" iddiası

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi

"IŞİD, Suruç katliamından 15 gün önce Şanlıurfa'da keşif yaptığı" iddiası
"IŞİD, Suruç katliamından 15 gün önce Şanlıurfa'da keşif yaptığı" iddiası
GİRİŞ 04.08.2015 21:03 GÜNCELLEME 04.08.2015 21:03

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden, "IŞİD Suruç katliamından 15 gün önce Şanlıurfa'da keşif yaptığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberin kamuoyunu yanıltmaya yönelik yanlış ve maksatlı olduğu belirtildi.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"04 Ağustos 2015 tarihinde zaman.com.tr isimli internet sitesinde ve Zaman gazetesinde yayımlanan 'IŞİD Suruç katliamından 15 gün önce Şanlıurfa'da keşif yapmış' başlıklı haberin içeriğinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik yanlış, maksatlı belli bir amaca hizmet ettiği açıkça anlaşılan bilgilerin yayınlandığı görülmesi üzere açıklama yapılması gereği duyulmuştur.  Söz konusu şahıslar 26 Temmuz 2015 günü saat 15.00 sıralarında ilimiz Yenişehir Polis Merkezi Amirliği hizmet binasının fotoğraflarını çekerken polis merkezinde nöbet tutan memurun dikkati sayesinde yakalanmıştır. Görevli memurumuz haberin içeriğinde bahsedildiği gibi tasfiye edilmiş terör uzmanı değildir. Kendisi meslek hayatı boyunca terörle mücadele birimlerinde görev almamıştır."

Yapılan soruşturmada gözaltına alınan şahısların Suruç patlaması ile bir bağlantılarının tespit edilemediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yabancı istihbarat örgütleri ile bağlantılı olduklarını ifadelerinde beyan eden Suriye uyruklu 2 şahıs 30 Temmuz 2015'te tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Söz konusu olayın basından gizlendiği ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Yakalanan şahıslar ve faaliyetleri ile ilgili tüm kurum, kuruluşlar ve şahıslar anında bilgilendirilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi