Kalleşlere ait parmak izleri yan daireden çıktı

İki polisin uyurken şehit edildiği cinayetlerle irtibatı olduğu için gözaltına alınan şüphelinin boş dairede parmak izleri bulundu.

Kalleşlere ait parmak izleri yan daireden çıktı
Kalleşlere ait parmak izleri yan daireden çıktı
GİRİŞ 05.08.2015 08:33 GÜNCELLEME 05.08.2015 09:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Ceylanpınar’da iki polis memurunun öldürülmesi olayında tutuklanan şüpheliler arasında yer alan Ömer K.’nin parmak izi polislerin şehit edildiği evin karşısındaki dairede bulundu. Parmak izinin bulunması, polislerin uzun süre takip edilip keşif çalışması yapıldığı olasılığını gündeme getirdi.

Suruç’un ardından Ceylanpınar’da aynı evi paylaşan polis memurları Feyyaz Yumuşak (25) ve Okan Uçar’ın (24) kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uyurken öldürülmesi hükümet başta olmak üzere kamuoyunda büyük infial yaratmıştı.

Saldırı sonrasında Şanlıurfa Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubelerince özel ekip oluşturuldu. Olay yerinde bulunan kanıtların yanı sıra yürütülen teknik inceleme çalışmaları sonucu önemli olarak değerlendirilen ipuçlarına ulaşıldı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, polislerin öldürüldüğü dairenin karşısındaki boş dairede şüpheli Ömer K.’nin parmak izi bulundu.

Olayın ardından polislere yönelik takip yapıldığı iddialarını araştıran uzman ekipler, cinayetle irtibatlı olduğu belirlenen kişilerle bağlantısı olan Ömer K.’nın evin farklı yerlerinde parmak izlerini buldu. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan Ömer K. cinayetle bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ömer K.’nin “kiralanan dairenin temizlenmesi için eve gelip çalıştığı” yönünde ifade verdiği ancak savcının ikna olmadığı belirtildi.

Polis boş dairede

Ömer K.’nin tutuklanmasına neden olan boş apartman dairesinin üzerine yoğunlaşan polis, daireyi kiralayan M.A. ile kiralanmasına aracılık yapan L.A.’yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle iki polisin öldürülmesi eyleminde terör örgütüyle bağlantısı olduğu ileri sürülen üç şüphelinin tutuklanması, dikkatleri “boş evin kiralanarak polislerin takip edilip keşif çalışması yapıldığı” görüşüne yöneltti.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik çalışmalarda bazı şüphelilerin cinayetten bir kaç saat önce aynı saatlerde kullandıkları cep telefonlarını kapatarak kayıplara karışmaları da polisin dikkatini çekti. Bu kapsamda polisin gözaltına aldığı ve daha önce tutuklanan diğer iki şüphelinin de telefon kayıtlarını açıklayamadıkları için cinayet şüphelisi olarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

YORUMLAR 11
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne anliyoruz bu durumdan, polislerimiz özel dairelerde degil daha güvenli, yaklasilmasi imkansiz olan binalarda kalmali. Ayrica özel dairelerde kalacaklarsa bu dairelerin dogrudan polis ile baglantili olma sarti getirilmeli. Ev sahipleri her önüne gelene daire kiralarsa böyle durumlar kacinilmaz olur. Kisacasi devlet ve özel harekat bu ise el atmali.
    Cevapla
  • kıl oldum 8 yıl önce Şikayet Et
    Idam gelsin kısasa kısas sıkın kafalarina
    Cevapla
  • hanzala 8 yıl önce Şikayet Et
    idam....
    Cevapla
  • türkiye türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    uyurken polisimizi şehit edenle devleti bir tutup elini tetikten çek diyeceksin kalleşlik yapan masum bir insanı öldüren öldürmekle tehdit eden caninin yaptığına hak arama falan vs. demokrasi gibi kelime oyunlarıyla anlatacaksın sizinle konuşmak şehitlerin aziz anılarına ecdadımızın hatarılarına kanla sulanmış herkarış taşına toprağına ihanettir.
    Cevapla
  • Kayra Keskin 8 yıl önce Şikayet Et
    idam edilsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek