BİGMEV'in ziyaretleri

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı heyeti, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Şeyh Edebali Üniversitesi ile tarihi mekanları ziyaret etti

BİGMEV'in ziyaretleri
BİGMEV'in ziyaretleri
GİRİŞ 05.08.2015 10:47 GÜNCELLEME 05.08.2015 10:47

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) heyeti,  Bilecik Belediye Başkanlığı ve Şeyh Edebali Üniversitesi ile tarihi mekanları ziyaret etti.    Belediye Başkanı Selim Yağcı, BİGMEV Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Canlisoy, Vakfı Genel Sekreteri Cenita Kocaman ve Proje Müdürü Samir Vildiç ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik Ofisi yetkililerini kabulünde, Bosna Hersek'teki bir belediye ile Bilecik Belediyesi arasında kardeşlik protokolünün gerçekleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla heyete teşekkür etti.

Her iki ülkenin birbirleriyle olan ilişkilerinin önemine değinen Yağcı, şunları kaydetti:

"Bosna, bizim ayrılmaz bir parçamız. Bosna Hersek, Türklerin Avrupa'daki öncü karakolu vaziyetinde. Oradaki kalenin ne kadar sağlam olması bizler için o derece önemlidir. Oradaki kaleler ve sınırlar ne kadar güven ve güç içinde olursa bizler de burada kendimizi o derece güven ve güçlü hissederiz. Kardeşlik ve hoşgörüyü kendi içimizde yaptığımız sürece diğerlerinden çok daha önde oluruz. Bugün gerçekten güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bosna Hersek'in ihtiyacının olduğu gibi, Türki Cumhuriyetleri, Afrika ve güneyimizdeki tüm ülkelerin de ihtiyacı var. Türkiye'nin güçlü ve dimdik bir şekilde ayakta olması son derece önemlidir. Onun için bu topraklar üzerinde yaşayan herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Küçük fotoğrafa takılıp büyük fotoğrafı gözden kaçırmamamız lazım. Biz büyük ve lider bir ülkeyiz."

BİGMEV Başkan Yardımcısı Canlisoy ise gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Bosna Hersek 20 yıllık bir ülke. Eğer Türkiye, bugünkü gücünde olmazsa bizler orada şu ana kadar yaptığımız çalışmaların ve başarıların yüzde 10'unu dahi elde edemezdik. Her türlü konuda Türkiye'den destek bulabiliyoruz. Bizim de bunu değerlendirmemiz lazım" dedi.

Heyet daha sonra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalik Bakır, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun ve Bilecikli iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'