Doğaseverlerin yeni gözdesi "Karagöl"

ABDULLAH DOĞAN - ORHAN ŞEREF AKKANAT - Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Anamas Dağı'nın 2 bin 625 metre yüksekliğinde yer alan Karagöl, eşsiz manzarası ve çevresinde her mevsim karın eksik olmadığı sarp kayalıkları ile doğa tutkunlarının gözdesi oldu.

Doğaseverlerin yeni gözdesi "Karagöl"
Doğaseverlerin yeni gözdesi "Karagöl"
GİRİŞ 05.08.2015 11:07 GÜNCELLEME 05.08.2015 11:07

Beyşehir Gölü kıyısındaki Anamas Dağı'nda yer alan krater gölü, başta bölgede yaşayanlar olmak üzere çevre illerden doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Dağın zirvesine yakın noktada, yaklaşık 15 bin metrekare alana sahip Karagöl'ün batı yakasındaki sarp kayalıklarda her mevsim kar ve buzu görmek mümkün. Gölün aşağı kısmındaki ormanlık bölgede ise çevre sakinlerinin dilek ve adak yerleri bulunuyor.

Hikaye ve efsanelere de konu olan Karagöl, yörede "Has Güller" adıyla da biliniyor. 

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen yaklaşık 120 doğa tutkunu, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneğinin öncülüğünde Karagöl'e tırmanış gerçekleştirdi. Yeşildağ Mahallesi sınırlarındaki Kurucuova mevkisinde buluşan gruptakiler, kurdukları kampta geceyi geçirdi.

Doğaseverler, Türkiye'nin önemli oksijen merkezleri arasında gösterilen bölgede, günün ağarmasıyla yola koyulup Karagöl'e çıkmanın heyecanını yaşadı.

- Fotoğraflarını gören geliyor

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Karagöl yürüyüşü etkinliğinin 4'üncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüş ile bölgenin doğal güzelliklerine dikkati çekmek istediklerini belirten Büyükkafalı, sağlıklı yaşam için doğada spor yapmanın huzurunu yaşadıklarını bildirdi.

Büyükkafalı, Karagöl parkurunun katılımcılara güzel bir manzara imkanı sunduğunu dile getirerek, bu güzellikleri fotoğraflarla daha geniş kitlelere tanıtmaya çalıştıklarını aktardı.

Yılda 4 kez tırmanış gerçekleştirdikleri göle, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından ulaştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Katılım her geçen yıl artıyor. Oldukça zor bir parkur. Ama göle ulaşıp, o güzelliği görünce bütün yorgunluk ortadan kalkıyor. Profesyonel sporcular 2 saatte çıkabiliyor ama amatör olanlarla 3,5 saati buluyor. Biz de yeni gelen insanları yormuyoruz. Buraya önceden gelip kamp kuranlar da günübirlik tırmanış için gelenler de var. Karagöl'ün cazibesine kapılarak çevre illerden geliyorlar. Karagöl'ün fotoğraflarını sosyal medyadan görenler merak edip geliyor. Konya, Antalya, Ankara ve Isparta'dan gelenler oluyor. Yaz sıcağında yükseğe çıktıkça hava serinliyor. Gölün güzelliği, bol oksijen ve mükemmel manzarası ilgiyi artırıyor." 

- Sağlıklı yaşam için doğayla baş başa 

Konya Trekking Grubu lideri Vedat Ateş ise sosyal medya üzerinden buluşarak, tırmanışa katıldıklarını aktardı.

Sağlıklı yaşam için doğayla baş başa kalmak istediklerine değinen Ateş, şunları kaydetti:

"Sağlığımızı korumak için düzenli spor yapıyoruz. Bunu da zevkli hale getirmek için bu tür etkinliklere katılıyoruz. Aramızda çeşitli sağlık problemi olan arkadaşlarımız var. Kekik kokulu, bol oksijenli parkurlarda yürümek gerçekten çok keyifli oluyor. Doğayı paylaşmak, onun içinde olmak çok güzel bir şey. Mutluluk verici bir tırmanış, sağlığımıza da katkısı büyük."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye