Gezginci arıcılarda terör tedirginliği

HAYATİ AKÇAY - Terör örgütü PKK'nın son günlerde arttırdığı saldırılar, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde faaliyet gösteren gezginci arıcıları tedirgin ediyor.

Gezginci arıcılarda terör tedirginliği
Gezginci arıcılarda terör tedirginliği
GİRİŞ 05.08.2015 11:19 GÜNCELLEME 05.08.2015 11:19

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan terör olaylarını üzülerek takip ettiklerini söyledi. 

Çözüm Süreci'yle birlikte bölgede bir huzur hakim olduğunu anlatan Yılmaz, yeniden tırmanan terör saldırılarının bu süreci sabote ettiğini kaydetti.

Yılmaz, bölgede bulunan gezginci arıcıların bu durumdan çok rahatsız ve tedirgin olduklarını belirterek, yaşanan olayların sadece arıcıları değil geride bekleyen ailelerini de huzursuz ettiğini vurguladı.

"Temennimiz ve beklentimiz bu tür olumsuz olayların bir daha yaşanmaması yönünde" diyen Yılmaz, şu anda hasat zamanı olmasından dolayı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde arıcılık yapan üreticilerin Doğu ve Güneydoğu illerinin yaylalarında bulunduğuna işaret etti.

Yılmaz, Van, Hakkari, Kars, Elazığ, Muş ve Bingöl gibi illerde binlerce gezginci arıcının bulunduğunu vurgulayarak, "Hepimizin tek isteği terör saldırılarının artık son bulmasıdır" diye konuştu.

Şu ana kadar hiçbir arıcının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını ifade eden Yılmaz, "En büyük sevincimiz ve tesellimiz ise bu. Arıcılarımız sadece ekmeğinin peşinde. Üyelerimiz zaten kimsenin işine karışmaz ama yaşananlar karşısında da çok rahat oldukları söylenemez" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Her kesim bu gelişmelerden fazlasıyla zarar görüyor"

Çözüm Süreci'nin başlamasıyla gezginci arıcıların Doğu ve Güneydoğu illerine daha rahat gittiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz bundan sonraki yıllarda da o bölgelere gönül rahatlığı ile üyelerimizi göndermek istiyoruz. Yaşanan bu olumsuzlukların kimseye faydası yok. Her kesim bu gelişmelerden fazlasıyla zarar görüyor. İnşallah en kısa sürede bu yaşananlar sona erer."

Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu illerindeki üyelerinin de kimi zaman batı illerine giderek arıcılık yaptıklarını dile getirerek, "Biz hepimiz kardeşiz. Bundan sonrada öyle kalacağız. Kimse bizim kardeşliliğimizi bozamayacak" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor