İzmir'de polisten "İlk Adımda Dost Eli"

İzmir'e üniversite kaydı için gelen öğrenci ve aileler, stantta görevli polisler tarafından bilgilendiriliyor

İzmir'de polisten "İlk Adımda Dost Eli"
İzmir'de polisten "İlk Adımda Dost Eli"
GİRİŞ 05.08.2015 13:16 GÜNCELLEME 05.08.2015 13:16

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce, üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla otogar, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi kampüslerinde "İlk Adımda Dost Eli" standı kuruldu.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri bürosunda görevli polisler, stantlarda öğrenci ve aileleri çeşitli konularda bilgilendiriyor.

Ege Üniversitesi kampüsünde kurulan stantta, AA muhabirine açıklamada bulunan "İlk Adımda Dost Eli" Projesi Koordinatörü polis memuru Tunahan Eroğlu, amaçlarının Anadolu'dan kente gelen öğrencilere ulaşıp onları bilgilendirdiklerini söyledi. 

Bunun bir farkındalık ve sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Eroğlu, "İnsanlar tanımadığı, yabancısı olduğu bir memlekete gittiğimizde bize en yakın insanları aramaya çalışırız. Bazı marjinal grupları ve suç odakları da bunun farkına varmışlar ve 'Biz senin burs sorununu halledebiliriz, kayıt sistemleri hakkında sana bilinçlendirme yapabiliriz, barınma ihtiyacını çözebiliriz' gibi yaklaşımlarla onlara yaklaşıyor. Ve yine maalesef, süreç içerisinde bizim en masumane ve doğal istekleri bile kendi amaçları doğrultusunda kullanabiliyorlar. Bunlar, süreç içerisinde öğrenci kardeşlerimizi süreçte polis, üniversite yönetimi veya herhangi bir devlet kuruluşuyla karşı karşıya getirebiliyor. Birbiriyle anlaşabilen ve diyalog içerisinde olan değil de, çatışan bir toplum oluşturmaya çalışıyorlar. Biz bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Projeyle insanlara sevgiyle dokunarak mutluluk duyduklarını dile getiren Eroğlu, öğrenci ve ailelerden memnun verici sonuçlar aldıklarını kaydetti. 

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü öğrencisi Ceren Zağlı, öğrencilerin üniversiteye belli bir amaçla geldiğini söyleyerek polislerin öğrenci ve aileleri bu şekilde bilgilendirmesinin doğru olduğununa dikkat çekti. Herkesin bilinçli olmadığını, öğrencilerin bilemediği şeylerin olabileceğinin altını çizen Zağlı, projenin fayda getireceğini sözlerine ekledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!