E-DEVLET kayıt işlemi KYK başvuru yapanlara

Kyk başvuru tarihlerine ait bir duyuru yayınlandı. KYK başvuru tarihleri, yurt kredi ve burs başvurularıyla ilgili tüm merak edilen detaylar

E-DEVLET kayıt işlemi KYK başvuru yapanlara
E-DEVLET kayıt işlemi KYK başvuru yapanlara
GİRİŞ 12.08.2015 09:20 GÜNCELLEME 12.08.2015 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kyk başvuruları öğrencilerin yeni gündemi oldu. 2015 ÖSYS tercihlerinin açıklanmasıyla öğrenciler için yeni bir süreç yani Kyk başvuruları maratonu başladı. İşte KYK başvuru için yapılması gerekenler. KYK başvuru tarihleri açıklandı mı? Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yapılan resmi açıklamaya göre başvuru tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak. 

3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler 1 Eylül'den itibaren de e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar. KYK başvuru tarihlerinde son gelişme. E-kayıt uygulaması 2015-2016 dönemi için  ait asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak.

KYK BAŞVURU TARİHLERİ İÇİN LİNKE TIKLAYIN

KYK'DAN YURT VE KREDİ-BURS BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

‘‘Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (Ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan,yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin Burs/Öğrenim ve Yurt başvuruları önümüzdeki günlerde duyurulacak takvime göre belirlenen tarihlerde YURTKUR’un resmi web sitesi ‘www.kyk.gov.tr’ adresinden alınacaktır.’’

E-KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL

*https://www.turkiye.gov.tr/ (1) web sitesi üzerinden, 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt yapabilecek.

*Kaydını yapan barkodlu çıktı alacak.

*İsteyen öğrenciler üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecek.

*Elektronik kayda, özel yetenek programları ile elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu istenen) bazı programlar dahil edilmeyecek.

*Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.

2015-2016 öğretim yılı kayıt döneminde devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrenci adayları, e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde e-Kayıt sistemini kullanarak, üniversite kayıtlarını yapabilecek. Kayıtlar 28 Temmuz 2015 başlayacak ve 5 Ağustos 2015tarihinde sona erecektir.

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayacak olan e-Kayıt sistemine, özel yetenek programları ile Yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu vb. belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dâhil edilmedi.

e-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT'ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK "Üniversite e-Kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek. Ayrıca web hizmetinde e-Kayıt hizmeti için hazırlanan kılavuza da yer verilecektir.

KYK BAŞVURULARI İÇİN İSTENEN BELGELER

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

YORUMLAR 1
  • VATAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Polisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...