Kayalıklara düşen tatilci kurtarıldı

Kelebekler Vadisi'nde çıktığı doğa yürüyüşünde yaklaşık 10 metreden düşerek yaralanan tatilci, UMKE ve sağlık ekiplerince kurtarıldı

Kayalıklara düşen tatilci kurtarıldı
Kayalıklara düşen tatilci kurtarıldı
GİRİŞ 05.08.2015 17:02 GÜNCELLEME 05.08.2015 17:38

Fethiye ilçesinde Kelebekler Vadisi'nde tırmanmaya çalıştığı yamaçtan düşerek yaralanan tatilci, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından yaklaşık 2 kilometre sedyeyle taşındı.

Edirne'den ilçeye tatile gelen 31 yaşındaki Onur Saylan, doğa yürüyüşü yapmak için Kelebekler Vadisi'ne gitti. Vadideki şelale yönündeki parkuru kullanan Saylan, dik bir yamacı halat yardımıyla çıktığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metreden kayalıklara düştü.

Belinden ve sağ bacağından yaralanan Saylan için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Olumsuz arazi koşulları ve kazazedenin yürüyecek durumda olmaması nedeniyle UMKE söz konusu yere yönlendirildi.

Karayolu ile ulaşımın olmadığı Kelebekler Vadisi'ne, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı'ndan tekne ile geçen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekibi, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Saylan'a ulaştı.

İlk müdahalesi yapılan yaralı, sedye ile vadideki plaja kadar taşınarak tekneye alındı. Kumburnu Plajı'ndaki iskeleye yanaşan tekneden, plajda hazır bekleyen ambulansa alınan Saylan, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Tedavisi süren Saylan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, sabah saatlerinde aynı bölgede düşerek yaralanan başka bir tatilciyi, UMKE 2 saatlik çalışmayla kurtarmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu