Yuvasız Kuşlara 'Merhamet' projesi!

Şanlıurfa'da ‘Merhamet Sarayları Projesi’ kapsamında doğal ortamlarında yaşayan kuşlar için özel tasarlanmış yuvalar yerleştirildi.

Yuvasız Kuşlara 'Merhamet' projesi!
Yuvasız Kuşlara 'Merhamet' projesi!
GİRİŞ 06.08.2015 14:41 GÜNCELLEME 06.08.2015 14:41

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Urfa Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği tarafından yapılan projeyle, park ve mesire alanlarındaki ağaçlara kuşlar için tasarlanmış özel yuvalar yerleştiriliyor. Kentteki kuş türlerinin barınmasına olanak sağlayacak projeyle, kuşların büyüklüğüne göre park ve mesire alanlarında 3 bin adet kuş yuvası yapılması hedefleniyor. Büyükşehir belediyesi yetkilileri tarafından sokaktan toplanılarak hayvan barınağında uzman veterinerler gözetiminde bakım ve aşı işlemleri tamamlanan ve tekrardan yaşadıkları alanlarına bırakılan hayvanları için de kentin muhtelif yerlerine su içme kapları konuluyor.

 

"MEDENİYETİMİZ DE KUŞ YUVALARI ÖZEL BİR YERE SAHİPTİR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, projeye yönelik açıklamalarda bulundu. Güvenç, ”Mütevazı ama çok insani bir program için toplanmış bulunuyoruz. İlimizin güzel sivil toplum örgütlerinden Usta Derneği ile birlikte kuş yuvası yapmak için bir aradayız. Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Osmanlı’da kuşlar için vakıflar kurulmuş, özel müesseseler ihdas edilmiştir. Güzel Şanlıurfa’mızda da evlerde kuş yuvaları özel bir yere sahiptir. Ayrıca sokak köpeklerinin su içecekleri yalaklar yapılmıştır. Kültürümüzde, tarihimizde ve medeniyetimiz de tarih boyunca bu faaliyetler yerini almıştır. Biz de büyük parklarımızda merhamet yuvaları adı altında kuş yuvaları yapacağız’’ dedi.

Urfa Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği Başkanı Behçet Tayfun Turan ise, ”Sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlarda size rahmet etsinler" hadisinden yola çıkarak, doğada yaşayan canlılar için vakıflar kuran bir medeniyetin evlerine kuş takaları yapan kadim bir şehrin fertleri olduklarını söyledi. Turan, "Böylesi aziz bir milletin ve soylu bir şehrin çocukları bu nedenli merhamet dolu projeler yaparak ancak onlara yakışır evlatlar olabilirler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!