Tatvan'a yeni "gençlik ve kültür merkezi"

Tatvan ilçesinde, 6 dönümlük alan üzerine inşa edilecek gençlik ve kültür merkezinde son aşamaya gelindi.

Tatvan'a yeni "gençlik ve kültür merkezi"
Tatvan'a yeni "gençlik ve kültür merkezi"
GİRİŞ 06.08.2015 18:25 GÜNCELLEME 06.08.2015 18:31

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Murat Erkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay çıktığını ve imar düzenlemelerinin yapıldığını kaydederek ihale için son aşamaya gelindiğini belirtti.

Bitlis İl Defterdarlığı tarafından Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne arazi tahsisinin yapıldığı anda işe başlanacağını söyleyen Erkan, gençler ve aileler için ilçeye kapsamlı bir gençlik ve kültür merkezi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Merkezin çok fonksiyonlu inşa edileceğini dile getiren Erkan, şöyle konuştu:

"İçerisinde, halı saha, tenis kordu, koşu bandı, kapalı spor salonu, kütüphane, 500 kişilik toplantı salonu, kafeterya, internet cafe, derslik ve uygulama alanlarının yanı sıra çeşitli kurs ve çalışmalarla gençlerimizin eğitimlerine ve özellikle sosyalleşmelerine katkıda bulunacak. Gençlik ve kültür merkezimiz, gençlerin buluşma noktası ve eğlenceli saatler geçirdiği nezih bir mekan olacaktır. Merkezimizde gençlerimiz masa tenisi, mini golf, bilardo, basketbol, voleybol, air hokey gibi birçok sportif faaliyet ile birlikte erkek ve bayanlar için hazırlanan diğer spor aktivitelerinden de yararlanabilecekler. Ayrıca rahat ve ferah bir mekan olarak tasarlanan merkezimizde konferans, seminer, söyleşi, panel gibi sosyal aktiviteler de düzenlenecektir. Gençlerimizin sporun dışındaki serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle geçirmeleri sağlanacaktır. Bunun yanı sıra bilgi, beceri ve mesleki donanım kazandırarak eğitim ve kurslar da verilecektir"

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor