Denizli'de devrilen tur otobüsü

 Serinhisar'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden turistlerden 3'ünün Kırgızistan, 1'inin ise Rus uyruklu oldukları tespit edilirken, kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Denizli'de devrilen tur otobüsü
Denizli'de devrilen tur otobüsü
GİRİŞ 06.08.2015 23:53 GÜNCELLEME 06.08.2015 23:53

Olayın ardından turistlerin çektiği görüntüler, kaza sonrası yaşanan can pazarını gözler önüne serdi.

Kazada, olay yerinde hayatını kaybeden 4 kişinin cesetleri, cumhuriyet savcısının yaptığı inceleme sonrası Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna gönderildi.

Burada yapılan incelemede, kazada ölen 4 kişiden 3'ünün Kazakistan, 1'inin ise Rus uyruklu oldukları tespit edildi. Kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. 

Kazada ayrıca, otobüs şoförü Evren Erkılınç, ikinci şoför Yusuf Yalçın ve tercüman Şevki Talipoğlu ile 25 Rus, 4 Kazakistan ve 5 Litvanya uyruklu turistin de yaralandığı tespit edildi.

Hafif yaralanan otobüs şoförü, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Savcılık incelemesinin tamamlanmasının ardından, devrilen otobüs de yoldan çekiciler yardımıyla kaldırılarak götürüldü. Kaza nedeniyle araç geçişlerinin kontrollü şekilde sağlandığı Denizli-Antalya yolu daha sonra ulaşıma açıldı. 

-Kaza sonrası can pazarı-

Kazada yaralanan turistlerden Zinaida Bogdanova, Pamukkale ziyareti sonrası Antalya'ya yola çıktıklarını ve yağış nedeniyle kayganlaşan yolda otobüsün bariyerlere çarptığını belirtti. Bogdanova, çarpmanın etkisiyle otobüsün devrildiğini, insanların savrulduğunu anlattı.

Turistlerin kaza sonrası çektiği görüntüler ise adeta yaşanan can pazarını ortaya koydu. 

Pamukkale ziyaretinin ardından Denizli'den Antalya'ya giden Evren Erkılınç yönetimindeki 07 FGN 64 plakalı turist taşıyan tur otobüsü, Serinhisar ilçesine bağlı Akça mevkisinde bariyerlere çarparak devrilmiş, 4 turist olay yerinde hayatını kaybetmiş, 35'i turist 38 kişi yaralanmıştı. 

Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, kazanın bölgede etkili olan yağışın ardından meydana geldiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki