Salıpazarı'nda sele karşı sette ve köprü yapılacak

Salıpazarı ilçesinde olası bir sel durumu için sette ve köprü çalışması yapıldığı bildirildi.

Salıpazarı'nda sele karşı sette ve köprü yapılacak
Salıpazarı'nda sele karşı sette ve köprü yapılacak
GİRİŞ 07.08.2015 13:10 GÜNCELLEME 07.08.2015 13:14

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2012 yılında bir sel felaketi yaşandığını anımsattı.

Bu felaketin önüne geçmek, bir daha böyle talihsizlikler yaşamamak için DSİ ile çeşitli çalışmalar yapmaya başladıklarını dile getiren Akgül, şunları söyledi:

"İlçemizin içinden geçen Terme Çayı'nda ıslah ve sette çalışmaları DSİ tarafından ihale edilerek yapımına başlandı. İhaleyi alan yüklenici firma bu doğrultuda çalışmalarına başladı. Bu noktada Terme Çayı'nın her iki tarafına sette yapılarak taşkınları önleme noktasında adımlar atılacak. Biliyorsunuz sel en çok köprülerde meydana gelen tıkanmalardan kaynaklı meyana geliyor. Bu noktada ilçemiz içinde bulunan iki köprü yeniden ihale edilerek, yeni köprüler yapılacak. Bu eski köprüler hem araç trafik için dar hem de su geçişi için dar köprülerdi. Şimdi hem araç trafiği için hem de su geçişini rahatlatacak biçimde köprüler yapılacak."

Akgül yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını, ilçenin yaşanabilecek herhangi bir sel durumuna daha hazırlıklı olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi