Ormanların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi

 Gülnar ilçesinde Mersin Orman Bölge Müdürü Başkanlığında "Akdeniz Entegre Orman Yönetimi Projesi Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı" gerçekleştirildi. 

Ormanların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi
Ormanların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi
GİRİŞ 07.08.2015 14:04 GÜNCELLEME 07.08.2015 14:08

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, proje kapsamında Akdeniz ormanlarının korunmasına büyük katkı sağlanacağını söyledi. 

Amaçlarının başta küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Başkent, şöyle devam etti:

"Projeyle birlikte son yıllarda görülmeye başlayan çölleşme, biyolojik çeşitliliğinin korunması, sağlıklı su kaynaklarının yetersizliği, kırsal kalkınma gibi en önemli çevre problemlerine karşı mücadelede kilit rol oynayan ormanların etkinliği artırılacaktır. Ormanların korunması uluslararası alanda ele alınarak, müzakerelerle orman alanları koruma altına alınacak. Bu alanların sosyal ve çevresel fonksiyonlarının da ön plana çıkması sağlanacaktır. Hedeflerimizden biri de ormanlardan üretilen odun ve odun dışı ürünler ile ormana bağımlı yaşayan insanların geçimine katkı sağlayarak, ormanların sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olmasını belirlemektir."  

Başkent, projenin uygulama faaliyetlerinin gerçekleşeceği 5 pilot bölgenin belirlendiği sözlerine ekledi. 

Çalıştay'ın ikinci gününde ise "Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Planlama Eğitimi Arazi Çalışması" yapılacağı bildirildi. 

Toplantıya, Gülnar Kaymmakamı İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan ile mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması