Gaziler, tekrar silah altına alınmak istiyor

 Terörle mücadele etmek amacıyla tekrar silah altına alınmak isteyen Gaziantepli gaziler, hazırladıkları dilekçeleri askerlik şubesine teslim etti.

Gaziler, tekrar silah altına alınmak istiyor
Gaziler, tekrar silah altına alınmak istiyor
GİRİŞ 07.08.2015 15:27 GÜNCELLEME 07.08.2015 15:43

Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, bir grup gaziyle geldiği askerlik şubesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde artan terör saldırılarına karşı, milletin ve ordunun yanında olduklarını göstermek amacıyla silah altına alınmak istediklerini söyledi.

Bu amaçla 42 gazi ile 5'i kadın 8 vatandaşın silah altına alınmak istediğini kaydeden Yeter, "Dilekçelerimizi hazırladık, askerlik şubesine teslim ediyoruz. Amacımız vatan için elini, kolunu, ayağını, gözünü kaybeden gaziler olarak, şu anda birbirlerini değişik isimler altında ayrıştırmaya çalışan kişilere, milletin birlik beraberlik içinde olduğunu ispat etmek" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de verilen savaşta, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki mücadelede milletin tek yumruk halinde düşmana karşı mücadele verdiğini vurgulayan Yeter, milletin bugün de birlik beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşamak zorunda olduğunu ifade etti.

Gönüllü olarak silah altına alınmak istediklerini dile getiren Yeter, "Takdir komutanlarımızın, bakanlığımızındır. Her an, her zaman ve her yerde devletimizin, ordumuzun emrindeyiz. Görev bekliyoruz" diye konuştu. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi