Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün:

"Türkiye bize göre zaman kaybetmemeli. Bir an evvel hükümet kurulmalı, Türkiye'nin dertlerine deva olacak kararları almalılar"

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün:
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün:
GİRİŞ 08.08.2015 14:59 GÜNCELLEME 08.08.2015 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin dertlerine deva olacak kararlar alınmalı" dedi. 

 Ergün, Isparta Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Olağan Genel Kurulu öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük sorunları bulunduğunu söyledi. 

Hükümet kurma sürecinden umutlu olduklarını belirten Ergün, "Türkiye bize göre zaman kaybetmemeli. Bir an evvel hükümet kurulmalı, Türkiye'nin dertlerine deva olacak kararları almalılar" ifadesini kullandı. 

Vatandaşların erken emeklilik konusundaki beklentilerine de değinen Ergün, yasalarda değişiklik yapılmadığı ya da ayrı bir yasa çıkmadığı müddetçe bu beklentilerin "havada kalacağını" savundu.

Ergün, 1 Ekim 2008'den geçerli olmak üzere çıkarılan 5510 sayılı Kanun ile 9 milyon 200 bin emeklinin maaş zammı konusunda farklı bir yol izlenmeye başlandığını anlattı. 

Kanunun 55'inci maddesinde yılın ikiye bölünerek, maaş artışlarının 6 aylık enflasyon toplamına göre yapılmaya başlandığına değinen Ergün, enflasyonu belirlemede kullanılan endekste emeklilerin kullanmadığı, adını bilmediği malların yer almaması gerektiğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Şükrü yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    2000.Sonrası davası ne oldu ne olacak böyle kapanacakmı hükümet başkalarını kazanmaya çalışırken bizi kaybedecek mi selamlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?