Genelkurmay: 1 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında son dönemdeki terör faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genelkurmay: 1 terörist teslim oldu
Genelkurmay: 1 terörist teslim oldu
GİRİŞ 09.08.2015 15:27 GÜNCELLEME 09.08.2015 15:27

Bölücü terör örgütü mensupları, Ağrı, Muş ve Bingöl'de bazı karakollara taciz ateşi açtı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dutveren mevkisinde, Diyarbakır-Batman karayolunu keserek bir tırı ateşe verdi.

Teröristler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki General Çetin Başar Kışlası, Muş'un Bulanık ilçesindeki Karaağıl Jandarma Karakol Komutanlığı ve Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yeniyazı Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesiyle terörist ateşi kesildi.

Mardin'in Ömerli ilçesinde Sivritepe yol ayrımında, yolun kesildiği ihbarını alan Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yakın noktada bulunan geçici köy korucu timini bölgeye sevketti. Bu sırada teröristler, durdukları araçta bulunan kamu çalışanının kurum kimliği ve tabancasını gasbetti. Geçici köy korucu timinin müdahalesiyle kapatılan yol trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

1 TERÖRİST TESLİM OLDU

Diyarbakır Kulp'ta, HES-1 bölgesinde görevli bekçiyi alıkoyan teröristler, araçla bölgeye getirdikleri patlayıcıyla kumanda odası ve havuz kapaklarını patlattı. Saldırıda, maddi hasar meydana geldi.

Teröristler, Diyarbakır Hani'de yolu kesip bir aracı gasbetti. Araçta bulunan 2 sivil, teröristler tarafından yapılan kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Tahir beldesinde, TRT ve Türk Telekom verici istasyonlarına, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunuldu. İstasyonlarda maddi hasar meydana geldi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup, Diyarbakır Lice'de Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları bir aracı gasbetti.

Öte yandan, Şırnak İdil'de 1 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!