"Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali

Birinci seçilen kız Kur'an kursu öğreticisi Elif Şimşek, ödülünü finale Şırnak bölgesinden katılan yarışmacıya hediye etti

"Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali
"Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali
GİRİŞ 10.08.2015 01:13 GÜNCELLEME 10.08.2015 08:28

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "7. Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın finali Bilecik'te yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın Kayı Boyu Camisi'ndeki finalinde, faaliyetin kentte düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlmin, rütbelerin en yükseği olduğunu belirten Nayir, "Bu ilim bize yaratıcımızı ve yaratılış gayemizi öğretiyorsa, onun büyüklüğü tartışılmaz olur. Ne mutlu sizlere ki Kur'an ilmiyle meşgul olan, Kur'an öğrenen, öğreten, vaktini Kur'an ile geçirmeye çalışan, bu programı zenginleştiren kişiler olarak, insanların en hayırlılarısınız" diye konuştu.

İl Müftüsü Necati Akkuş ise "Kur'an-ı Kerim nurdur, berekettir, hidayettir, dünya ile ahrette huzur ve saadettir" ifadesini kullandı.

Daha sonra, İstanbul, Adıyaman, Adana, Şırnak, Amasya, Konya, Ankara, Uşak ve Kütahya bölge finallerini kazanan 9 din görevlisi, Kur'an-ı Kerim okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Seçici Kurulu Başkanı Halil Tenger ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyelerinin değerlendirmesi sonucu, İstanbul bölgesinden Ümraniye Mustafa Avni Kız Kur'an Kursu öğreticisi Elif Şimşek birinci oldu.

Yarışmada, Konya bölgesinden Kocasinan Nuri Bahçeci Kur'an Kursu öğrencisi Kevser Genç ikinciliği, Uşak bölgesinden Deregümü Köyü Kur'an Kursu öğreticisi Cemile Alpsümer de üçüncülüğü elde etti.

Törende, birinci seçilen Şimşek, ödülünü Şırnak bölgesinden katılan Hediye Eroğlu'na vermek istediğini belirtti. Şimşek, daha sonra ödülü Eroğlu'na teslim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun