Gaziantep'teki su kesintileri

GASKİ Genel Müdürü Sönmezler: "Kesintiler altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve şebeke arızalarından meydana geliyor"

Gaziantep'teki su kesintileri
Gaziantep'teki su kesintileri
GİRİŞ 10.08.2015 12:43 GÜNCELLEME 10.08.2015 12:43

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kentte son dönemde yaşanan su kesintilerinin, altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve şebeke arızalarından kaynaklanmadığını bildirdi.

Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep şehir merkezinin içme suyu temininin Kartalkaya Barajı'ndan ve Narlı kuyularından (Mizmilli hattı) temin edildiğini anımsattı.

Şehre saniyede 4 metreküp su verildiğini, bunun da günlük 350 bin metreküp suya tekabül ettiğini belirten Sönmezler, geçen yıl kuraklık nedeniyle Kartalkaya Barajı'ndan sulama için yeterince su ayrılmadığını ancak bu yıl yaz sezonuna yüzde 100 dolulukla girildiğini ifade etti.

Hem sağ sahil hem de sol sahil sulaması için yeterli suyun verildiğini vurgulayan Sönmezler, günlük sulama için verilen su miktarının 1,5 milyon metreküp olduğuna işaret etti.

Şuan itibariyle barajda 55 milyon metreküp su bulunduğuna dikkati çeken Sönmezler, şunları kaydetti:

"Ayrıca Kartalkaya Barajı'na Göksu havzasından günde 400 bin metreküp su takviye ediyoruz. Gaziantepliler herhangi bir su sorunu yaşamayacaklar. Gaziantep'te kesinlikle su yetersizliğinden kaynaklanan kesinti yok. Kesintilerimiz altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve şebeke arızalarından meydana geliyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı