Gölete akan ilaçlı suyun hayvanlara zarar verdiği iddiası

Bismil ilçesine bağlı Gültepe köyü sakinleri, tarlalarda yabancı ot için kullanılan zirai ilaçların sulamada kullanılan suya karıştığını ve bu ilaçlı suyun hayvanlarını suladıkları gölete döküldüğünü ileri sürerek, sorunun çözülmesi talebinde bulundu

Gölete akan ilaçlı suyun hayvanlara zarar verdiği iddiası
Gölete akan ilaçlı suyun hayvanlara zarar verdiği iddiası
GİRİŞ 10.08.2015 17:27 GÜNCELLEME 10.08.2015 17:32

 Bismil ilçesine bağlı Gültepe köyü sakinleri, tarlalarda yabancı ot için kullanılan zirai ilaçların sulamada kullanılan suya karıştığını ve bu ilaçlı suyun hayvanlarını suladıkları gölete döküldüğünü ileri sürerek, sorunun çözülmesi talebinde bulundu.

Köy muhtarı Mehmet Şakir Şimşek, yaptığı açıklamada, köylerinde 33 hanenin bulunduğunu belirterek, köy sakinlerinin geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını söyledi.

"Göletimize gelen sular gübreli ve ilaçlı olduğu için bu suyu içen hayvanlarımız ölüyor. Çocuklarımızda gölet suyuna girdikleri için hayatlarından endişeleniyoruz. İki gölümüz var ikisi de şuan kirlenmiş durumda" diyen Şimşek, eskiden derinliği 4 metre civarında olan göletlerinin tarla sularıyla birlikte gelen çamur nedeniyle de bir metreye düştüğünü savundu.

Şimşek, sorunun çözümü için yetkililerden yardım talebinde bulunduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?