Aydın'dan kısa kısa

Akademik Zeybek Kampı başladı

Aydın'dan kısa kısa
Aydın'dan kısa kısa
GİRİŞ 11.08.2015 09:53 GÜNCELLEME 11.08.2015 09:53

 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, zeybek ve zeybeklik geleneğinin araştırılması amacıyla Akademik Zeybek Kampı'nı başlattığı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, Boğaziçi Üniversitesi Zeybek Topluluğu, 15 Ağustos'a kadar Germencik Dumlupınar Mahallesi’nde düzenlenecek etkinlikle, Aydınlılarla buluşacak.

Zeybek kültürü hakkında daha detaylı araştırma yapılması ve yüzyıllara meydan okuyan kültürün tam anlamıyla anlaşılmasını hedefleyen topluluğun, seminerler ile ezgi ve türkü dinletilerinin bulunduğu bir dizi etkinlik düzenleyeceği kaydedildi.

- "Adnan Menderes Parkı tamamlansın" tepkisi

CHP Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmencioğlu, Adnan Menderes’in doğduğu yer olan Çakırbeyli Mahallesi'nde bulunan adını taşıyan parkın, "Demokrasi Meydanı" düzenlemesi yapılması gerekçesiyle Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca yıkıldığını belirtti.

 

Parkın yeniden yapımının, hala tamamlanamadığını dile getiren Değirmencioğlu, "Parkın tamamlanamaması Çakırbeyli halkını bu konudan oldukça mağdur etmiş, esnafımızın işleri bozulmuştur. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a sesleniyorum. Bir gün Çakırbeyli’ye gelip vatandaşı dinlesin, halkın ve esnafın mağduriyetini görsün" diye konuştu.

- Söke Belediyesi’nden amatör kulüplere destek

Söke Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerine toplam 147 bin 849 lira maddi destek yapılması kararı aldı.

Son meclis toplantısında alınan karara göre, spor kulüplerine yapılacak yardımlardan Sökespor’a 100 bin, Söke Gücü’ne 12 bin, Söke İdmanyurdu’na 12 bin, Söke Gençlikspor’a 12 bin, Yenidoğan Belediyespor’a 5 bin, Bağarası Belediyespor’a  6 bin lira belge karşılığında pay verilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı