Şırnak'taki mayınlı saldırı

Silopi'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 meslektaşıyla şehit olan polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi Çankırı'ya getirildi

Şırnak'taki mayınlı saldırı
Şırnak'taki mayınlı saldırı
GİRİŞ 11.08.2015 10:35 GÜNCELLEME 11.08.2015 10:35

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 meslektaşıyla şehit olan polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın (24) cenazesi Çankırı'ya getirildi. 

Basına kapalı dün gece 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törenin ardından şehit polis memuru Mertcan'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi, karayoluyla Çankırı Devlet Hastanesi morguna getirildi. 

Mustafa Yahya Mertcan'ın, Eldivan ilçesinde yaşayan dedesinin evinde ise hüzün var. Dede Ali Coşkuner, ilçedeki evinde taziyeleri kabul ediyor. 

İlçenin her tarafına kaymakamlık ve belediye çalışanları tarafından Türk bayrağı asılırken cenaze töreni için hazırlıklar sürüyor.

Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin ailesinin dün akşam saatlerinde ilçeye geldiğini söyledi. 

Gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Gökçer, "Şehidimizin ailesinin Eldivan'a gelmesinin ardından mezar ve çevreyle ilgili hazırlıkları gerçekleştirdik. Şehidimizin evinin çevresinde ve cenaze namazının kılınacağı camimizde gerekli düzenlemeler yapıldı. Şehidimize layık olan töreni inşallah bugün gerçekleştireceğiz. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. Türkiye'nin başı sağolsun" diye konuştu.

Bu arada emniyet güçlerinin ilçede güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucunda 4 polisin şehit olmuş, bir poliste yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı