Gözü yapay mutluluğu gerçek

Ülkesindeki çatışmalarda sol gözünü kaybeden ve bu yüzden dışarı çıkmak, okula gitmek istemeyen 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el- Ahmet,  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle, yapay göze kavuştu.

Gözü yapay mutluluğu gerçek
Gözü yapay mutluluğu gerçek
GİRİŞ 11.08.2015 10:44 GÜNCELLEME 11.08.2015 11:41

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye'nin Deyrizor kentindeki çatışmalarda gözünü kaybeden Sidra, 8 ay önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı.

İHH'nın Şanlıurfa'daki temsilciliğine başvuran ailenin barınma ve gıda ihtiyacı karşılanırken, Sidra'nın da tedavisi için çalışma başlatıldı.

Küçük kız, Gaziantep'teki özel bir hastanede birkaç ameliyatın ardından suni göze kavuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Behçet Atila, yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya devam ettiklerini söyledi.

Sidra'nın durumunu fark ettikleri anda sıkıntısını gidermek için harekete geçtiklerini belirten Atila, şöyle konuştu:

"Aile bize 'çocuk dışarı çıkamıyor ve hiç gülmüyor, eğer suni bir göz takılsa hem çocuk hem de biz rahat edeceğiz. Hepimiz ailece perişan olduk. Allah rızası için bize yardımcı olun' dedi. Sidra'ya okula gidiyor musun diye sorduğumda ise 'Amca bir gün okula tek gittim arkadaşlar parmaklarıyla birbirine benim gözümü gösteriyordu. Ben de çok üzüldüm. Bir daha ne okula ne de oyun oynamaya gittim' dedi. Bu durum yüreğimizi parçaladı. Hemen Gaziantep'teki özel bir hastaneyle anlaşarak 8 ay içinde bir kaç ameliyat yaptırdık. Sonunda Sidra yeni bir göze kavuştu. Sidra'nın gülmesi hepimizi mutlu etti."

Hayırseverlere teşekkür eden Atila, bu tür çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

- "İnşallah okula da gideceğim"

Çok mutlu olduğunu ifade eden Sidra da "Eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum, dışarı çıkmaya korkuyordum. Ama şimdi rahatça dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum. En önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum. İnşallah okula da gideceğim. Çok sevinçliyim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Sidra'nın babası Muhammed ve annesi Menal ise mutlu olduklarını dile getirerek, İHH'ya teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!