Tıraş sonrası bağlama keyfi

 Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, tıraş ettiği müşterilerinin istediği türküleri bağlamayla çalan berber, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Tıraş sonrası bağlama keyfi
Tıraş sonrası bağlama keyfi
GİRİŞ 11.08.2015 16:12 GÜNCELLEME 11.08.2015 17:28

İlçede 15 yıldır berberlik yapan Ramazan Baykuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merakından dolayı bağlama çalmayı öğrendiğini, tıraş ettiği müşterilerini türkü dinlemeden dükkanından yollamadığını söyledi.

Bağlama çalmanın ayrı bir beceri gerektirdiğini, bu sazı çalamayanların da dinlemekten büyük keyif aldığını dile getiren Baykuş, tıraş olan bazı müşterilerinin aynı zamanda türkü dinlemek üzere işyerine geldiğini belirtti.

- "Bağlama ve türkü kanımızda var"

Tıraş olmaya gelenlere istediği türküleri çaldığını ifade eden Ramazan Baykuş, şunları kaydetti:

"Bu hizmeti bir 'müşteri memnuniyeti' olarak değerlendiriyoruz. Müşterilerimi memnun etmeye çalışıyorum. Kahramanmaraş 'şairler şehri' olunca, biz de bu kentin çocuğu olarak böyle bir etkinlik yapalım istedik. Bağlama ve türkü kültürü kanımızda var. Çaldıkça duygulanıyoruz. Sazın sesini duyduğumuzda zaten duramıyoruz. Biz de istedik ki bu birikimimizi müşterilerimize aktaralım. Onlar da gayet memnun. Bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Slogan olarak, 'tıraş olana bağlama bedava' diyoruz."

Berberin müşterilerinden Fevzi Yaşar ise uzun yıllardır tıraş olmaya geldiği berber dükkanında böyle bir müzik dinletisiyle karşılanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bağlamanın hemen herkesin sevdiği bir saz olduğunu dile getiren Yaşar, "Ramazan Bey, burada tıraş olurken bağlama çalıyor, bu çok hoş, kendisine teşekkür ediyoruz. Dinlendiriyor ve insana huzur veriyor. Müşterilerine böyle bir etkinlik yapması güzel bir şey. Böyle farklı şeyler hoşumuza gidiyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada