Birlik Vakfından Bursa'ya eğitim kompleksi

Vakfa tahsis edilen arazide, başta üniversite olmak üzere eğitim kurumları inşa edilecek

Birlik Vakfından Bursa'ya eğitim kompleksi
Birlik Vakfından Bursa'ya eğitim kompleksi
GİRİŞ 11.08.2015 19:15 GÜNCELLEME 11.08.2015 19:15

Birlik Vakfı tarafından Bursa'da Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği arazide anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite inşa edilmesini öngören protokol imzalandı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, kamu ile sivil toplum kuruluşu iş birliğinin en güzel örneklerinden birinin bu protokol olduğunu belirtti.

Nüfusu 3 milyona dayanan bir metropol haline bürünen Bursa'ya 3 üniversiteyi yetersiz gördüklerini ifade eden Karaloğlu, "Birlik Vakfının hizmete alacağı eğitim tesisleriyle hem Bursa hem de Türkiye, yetişmiş yeni insan gücüne kavuşacak. Daha önce Milli Türk Talebe Birliği, bu ülkede vatanını, milletini, bayrağını seven güzel kadrolar yetiştirdi. Şu anda ülkenin yönetiminde bu hareketten gelen insanlar var. İnşallah kurulacak yeni üniversite de benzer nitelikte yeni kadrolar yetiştirir" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'da eğitime katkı amaçlı çalışmalarının sürdüğü bilgisini vererek, kentin Birlik Vakfı sayesinde bir vakıf üniversitesi daha kazanacağını aktardı.

Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı da Bursa'nın eğitim seviyesini daha da yükseltmek, kente katkı sağlamak için söz konusu araziyi Büyükşehir Belediyesinden talep ettiklerine değindi.

Altepe'nin, kendilerini kırmayıp bu talebi uygun gördüğünü bildiren Alacacı, "Kendilerine bu sebeple teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda Birlik Vakfına ve ülkemize yakışır tesisleri en kısa zamanda kurmuş olacağız. Eğitim camiamıza güzel hizmetlerde bulunacağız. Katkıları ve destekleri için Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'na da minnettarım" ifadelerini kullandı.

Merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy Mahallesi'ndeki söz konusu arazinin, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite inşa edilmesi koşuluyla 25 yıllığına vakfa tahsis edilmesine ilişkin protokol, Karaloğlu, Altepe ve Alacacı tarafından imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira