Turhal'da köylere çöp konteyneri dağıtıldı

Tokat Valisi Cevdet Can'ın öncülüğünde başlatılan ve Tokat İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje kapsamında alınan 110 çöp konteyneri Turhal ilçesine bağlı 52 köye dağıtıldı.

Turhal'da köylere çöp konteyneri dağıtıldı
Turhal'da köylere çöp konteyneri dağıtıldı
GİRİŞ 12.08.2015 13:32 GÜNCELLEME 12.08.2015 13:49

İlçe Özel İdare Müdürlüğü Yol Bakım Onarım Şantiyesi’nde çöp konteynerlerinin dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi. Burada konuşan Kaymakam Bünyamin Yıldız, köyde yaşayan vatandaşlar için çok önemli bir hizmetin başlangıcını yaptıklarını belirterek, "İl Özel İdaremiz, sayın Tokat Valimiz Cevdet Can’ın öncülüğünde köylerimizdeki çöplerin toplanması konusunda güzel bir projeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 4 sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe aldı. Tabi Türkiye’de o zamanlar ilk olan bu proje şimdi yaygınlaşmış ama bildiğimiz kadarıyla ikinci olarak biz projeyi başlatmışız. İl Özel İdaresi’nin burada çok büyük güzel bir çalışması var" diye konuştu.

Projeyi önemsediklerini vurgulayan Yıldız, "Eskiden bizim hiç düşünemediğimiz belediye hizmetlerini en uzak mecradaki vatandaşın ayağına kadar sunmuş oluyoruz. Bunu yapmakla da o insanlara en büyük değeri vermiş oluyoruz. Çünkü insana değer çok önemli. Turhalımıza bağlı köylerimize 110 çöp konteyneri dağıtımını yapmaya başladık. Buralardaki çöplerimizi de sistemli bir şekilde köylerimizi güzergahına göre gruplandırarak alacağız" dedi. 

Dağıtım törenine İlçe Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri Ayla Bedirhan Çelik, Fikri İyimaya ve bazı muhtarlar katıldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı