Telefon dolandırıcılarına karşı afişli uyarı

Bergama İlçe Emnyiet Müdürlüğü ekipleri, yaşanan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için ilçenin belirli noktalarına afiş astı

Telefon dolandırıcılarına karşı afişli uyarı
Telefon dolandırıcılarına karşı afişli uyarı
GİRİŞ 12.08.2015 15:10 GÜNCELLEME 12.08.2015 17:38

Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşanan telefon dolandırıcılığı olayları karşısında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, "telefonda kendilerini emniyet, askeri ya da adli personel gibi tanıtan kişilere para transferi yapılmaması" konusunda uyarı afişleri astı.

Telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı Bergama'daki işlek merkezlere uyarı afişleri asıldı. Dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması bildirilen afişlerde, "Polis, savcı, asker para istemez. İsminizin herhangi bir olaya karıştığınız söyleyerek sizden para ve kontör isteyenlere kesinlikle kontör ve para göndermeyiniz. Bu durumlarda en yakın polis birimlerinden veya 155 polis imdat telefonundan yardım alabilirsiniz" uyarısı byer aldı. 

Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Telefonla arayan kişilere para transferi yapmamaları konusuna dikkati çeken Ataseven, bu yönde hazırlattıkları uyarı afişlerinin işlek caddelere, banka önlerine, telefon kulübelerine ve iş merkezlerine astıklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki