"Babadağ Teleferik Projesi" onaylandı

Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferik projesi onaylandı.

"Babadağ Teleferik Projesi" onaylandı
"Babadağ Teleferik Projesi" onaylandı
GİRİŞ 12.08.2015 18:14 GÜNCELLEME 12.08.2015 18:59

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ile Hasan Kökten'in Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdindeki girişimleri neticesinde, uzun süredir beklenen "Babadağ B Tipi Mesire Yeri ve Teleferik" projesi onaylandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na yaptığı ziyarette konuşan Milletvekili Özyer, projenin onayı için Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ile bakanlık yetkililerine ve proje için büyük çaba harcayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür etti.

Bölge turizmin gelişmesi için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Özyer, "Projenin hayata geçirilmesi ile turizmin 12 aya yayılması yolunda önemli bir adım atılacak. Fethiyemiz hizmet, istihdam ve ekonomik açıdan daha da güçlenecek. Mesire yeri ve teleferik projesinin Fethiye ve hemşehrilerimize hayırlı olması diliyorum" dedi.

Özyer, Türkiye'de bürokrasinin biraz ağır işlediğini, bir proje sonuçlandırılmak istendiğinde sıkı bir takip yapılması gerektiğini vurguladı. Projeyle ilgili 4-5 görüşme yaparak onayını aldıklarına işaret eden Özyer, bundan sonra da Muğla'nın menfaatine işlerin takibini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Fethiye TSO Başkanı Akif Arıcan ise projenin Fethiye turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Babadağ'ın yamaç paraşütü faaliyetiyle dünya markası olması yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Arıcan, teleferik projesinin de Babadağ'ın ününe ün katacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri