AÜ öğrencilerine üçüncü öğün de 1 lira olacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından öğrencilerin dengeli beslenmeleri için yemekhanede öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra 1 lira karşılığında kahvaltı da verecek.

AÜ öğrencilerine üçüncü öğün de 1 lira olacak
AÜ öğrencilerine üçüncü öğün de 1 lira olacak
GİRİŞ 13.08.2015 10:14 GÜNCELLEME 13.08.2015 12:04

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kaliteli eğitim almaları ve akademik başarılarının artması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Öğrenci odaklı yaptıkları önemli faaliyetlerden birinin öğle yemeğinin ardından akşam yemeği uygulamasını başlatmak olduğunu belirten Gündoğan, "Öğrencilerimiz dengeli besleniyor. Hem öğle yemeklerini hem de akşam yemeklerini kaliteli bir şekilde 1 liraya yiyorlar. Öğrenciler, fiyatının ötesinde çok kaliteli yemekler yiyor. Bunun, öğrencilerimizin başarılarını da olumlu etkilediğini düşünüyorum" diye konuştu.

Gündoğan, şu ana kadar yemeğin kalitesinden şikayet eden öğrenci olmadığını bildirdi.

Üniversitede öğle yemeğinden 20 binden fazla, akşam yemeğinden ise 6-7 bin öğrencinin yararlandığını anlatan Gündoğan, şunları kaydetti:

"Şu an mekansal birtakım sıkıntılarımız var. Kahvaltı vermek istiyoruz ama veremiyoruz. Yakın bir zamanda yeni yemekhanemiz yapılacak. Bu yemekhane yapıldıktan sonra öğrenciler daha iyi koşullarda yemek yiyecek. Yeni yemekhanenin yapılmasıyla öğrencilere belirli saatlerde kahvaltılarını da vereceğiz. Öğrencilerimizin dengeli beslenmeleri ve rahat edebilmeleri noktasında her şey yapılıyor."

Gündoğan, yemeklerin beğenildiğini ve uzun kuyrukların oluştuğuna dikkati çekerek, yıl sonunda tamamlanması planlanan yeni yemekhane ile kuyrukların da ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

AÜ Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Zeyyan Öztaş da AÜ'nün 1 liraya yemek uygulamasının güzel olduğunu, kahvaltının kendileri için avantaj olacağını ifade etti.

Öğrenci İzel Şen ise yemeklerin fiyatlarına göre kaliteli çıktığını dile getirdi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?