Okul açılma tarihi Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? 2015 2016 eğitim ve öğretim yılı açılışı ve 2015 tatil günleri tüm ayrıntılarıyla haber7.com'da

Okul açılma tarihi Okullar ne zaman açılacak?
Okul açılma tarihi Okullar ne zaman açılacak?
GİRİŞ 31.08.2015 09:17 GÜNCELLEME 31.08.2015 11:17

Okullar ne zaman açılacak? Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt vermek için kısa bir çalışma yaptı. İşte Okullar ne zaman açılacak 2015 ile ilgili merak edilenler. Okullar ne zaman açılacak? Nisan ayının son günleride Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilinin ne zaman başlayacağını açıklamıştı.

2015 yaz tatili 12 Haziran Cuma günü başlamış. Öğrenciler tatile çıkmışlardı. Yurt genelinde binlerce öğretmen ve öğrenci için yaz tatili başlamıştı.

İşte o tarihten beri tatil yapan öğrenci ve öğretmenlerin 2015 yılı yaz tatillleri,  7-11 Eylül haftasında son bulacak. İşte size Okullar ne zaman açılacak 2015 sorusunun yanıtı.

Okullar geç mi açılacak, Bakan açıkladı 

Turizmcilerin talebi Milli Eğitim Bakanı'nın masasında... Eğer olumlu karşılanırsa okullar Eylül sonunda açılacak... 20 Ağustos 2015 Perşembe 14:42 0 0 0 ’Okullar geç açılsın turizm canlansın’ önerisine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Bakan Çelik, attığı tweet ile "Okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini Milli Eğitim Bakanımızla görüştük." dedi. 

Öte yandan Terör ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen ülke turizmini canlandırmak için Fethiye, Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanlarının, okulların 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı’ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül’de açılmasını önerisine, İzmir’in belediye başkanları destek verdi. Başkanlar, "Okullar geç açılsın, turizm canlansın" önerisine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların ne zaman açılacağını açıkladı mı? 2015 - 2016 Eğitim-Öğretim Yılı takvimi belli oldu mu? Dersler ne zaman başlıyor? Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklama şöyle; "Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni eğitim yılı takviminde Okullar ne zaman açılacak 2015 açıklandı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül'de başlayacak. Uyum programı 11 Eylül'e kadar sürecek. Eğitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak.
  
Okullar ne zaman açılacak?  Yeni eğitim yılı takvimi açıklandı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül'de başlayacak. Uyum programı 11 Eylül'e kadar sürecek. Eğitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak.

YARIYIL TATİLİ 22 OCAK'TA

Okullar ne zaman açılacak?  Birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak, “Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi” örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecek. Okulların ikinci dönemi ve yıl sonu tarihi ise 10 Haziran 2016 Cuma günü olarak açıklandı.

KIRTASİYE MALZEMELERİNE DİKKAT

Okulların açılmasına günler kala velileri okul alışverişi telaşı sardı. Toptan alışverişin yapıldığı yerlerde 30 TL’den 130 TL’ye kadar çanta ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bulmak mümkün. Ancak ucuz fiyata alınan okul ürünleri, çocukların sağlığını tehdit edebiliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 119 uzman denetmen ile çeşitli illerde denetimlerde bulunarak sağlığa zararlı ürünleri satan firmaları tespit ediyor. Güvensiz ürün sattığı belirlenen firmalara ise para cezası kesiliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde 47 firmanın 9 bin 49 ürünü denetlenmiş ve güvensiz olduğu tespit edilen 11 firmanın 2 bin 200 ürünü için 148 bin 237 TL idari para cezası kesilmişti. Bu yıl da bakanlık ağustos ayından itibaren başladığı denetimlerine devam ediyor.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Orhan Şencan, renklendirici olarak kullanılan boyaların içeriğinde bulunan “azo” maddelerin kanserojen etkisi olduğuna dikkat çekiyor. Şencan, “Bu ürünlerde kullanılan fitalat adlı madde, cinsel gelişim problemleri, hormon yapısı, metabolizma ve büyüme düzensizliklerine sebep oluyor. Uçucu maddeler ise ciltte alerjik reaksiyonlara, gözlerde ve solunum yolunda tahrişe yol açıyor.” cümlelerini kullanıyor.

OKUL SIRALARINDAKİ TEHLİKEYE DİKKAT

Uzmanlar, okul sıralarında çockuları bekleyen tehlikelere dikkat çekiyor. Özellikle sarılık, nezle, grip, kızamık, suçiçeği, kabakulak gibi hastalıkların okul sıralarında çocukları bekleyen tehlikelerin başında geldiği belirtiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım, okulların açılacağı bu dönemde ebeveynlerin bulaşıcı hastalıklar konusunda dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

"İYİ PİŞMEMİŞ ET TEHLİKE SAÇIYOR

"Bağırsak solucanı yani halk arasında ‘kurt, kıl kurdu, tenya, askaris’ adları verilen parazitlerin hijyen veya iyi pişmemiş etten yapılan yiyeceklerden, ağız veya dışkı yoluyla bulaştığını söyleyen Yıldırım, “Hastalık, karın ağrısı, iştahsızlık, gece uyurken ağızdan salya akması, diş gıcırdatma, uyurken popoyu kaşıma bulgularıyla kendini gösterebilir. Bu belirtileri yaşayan çocukların mutlaka doktora danışıp tedavi olması gerekir. El temizliği ve tırnakların kısa kesilmesinin de hastalığı bulaştırmamak açısından büyük önemi vardır.” dedi. Okullar ne zaman açılacak? 

OKUL ALIŞVERİŞLERİNDE ÇOCUK SAĞLIĞINA DİKKAT

Okulların açılmasına az bir zaman kala aileleri alışveriş telaşı sardı. Uzmanlar, çocukların sağlığı için formalardan çantalara ve kırtasiye malzemelerine kadar standartlara uygun olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Okullar ne zaman açılacak? 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Funda İfakat Tengiz, okul alışverişinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Alışveriş yaparken bilinçli tüketici davranışı göstermenin önemli olduğunu belirten Tengiz, "Okul alışverişi için öncelikle ihtiyaçların bir listesini yapmalı. Alışverişte ürünlerin güvenlik standartlarına uygun olarak üretilip üretilmediği kontrol edilmeli. Güvenlik standartlarına uygun olmayan ürünler, kullanıcılar için hijyen başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek riskler taşıyabilir. Ağır metaller, ciddi sinir sistemi rahatsızlıkları oluşturabilirken organik kimyasallar bağışıklık sistemi sorunlarına ve zararlı kimyasallardan kaynaklanabilecek kanser gibi hastalıkların ortaya çıkmasına yol açabilir." dedi. Okullar ne zaman açılacak? 

'SEÇTİĞİNİZ ÇANTA OMURGAYI BOZMASIN'

Çocukların ihtiyaçlarının karşılanırken boy, kilo ve yaşlarının da dikkate alınması gerektiğini ifade eden Dr. Tengiz, kemik gelişimini tamamlamamış çocuklarda ağır ve dengesiz yük taşımanın omurga, kas ve eklem hastalıklarına yol açacağını söyledi. Özellikle çanta alışverişinde çanta boyutlarının çocukların taşıyabileceği kapasitede olmasına özen gösterilmesini isteyen Dr. Tengiz, "Çantanın kendisi hafif olmalı, mümkünse tekerlekli seçilmeli, sırt askısı geniş olmalı, askı tek taraflı değil, mutlaka iki kol için de bulunmalıdır. Gereğinden büyük çantaları taşımak zorunda kalan çocuklar, ciddi omurga eğrilikleri ve sırt ağrıları sorunları ile karşı karşıya kalmaktadırlar." diye konuştu. Okullar ne zaman açılacak? 

'AYAKKABI VE FORMALARA DA DİKKAT EDİLMELİ'

Ayakkabı seçiminin de dikkat edilmesi gereken başka bir konu olduğunu ifade eden Dr. Tengiz, uygun boyutta olmayan ayakkabıların tırnak batması, çekiç parmak, nasır gibi hastalıklara sebep olabileceğini kaydetti. Dr. Tengiz, ailelere şu önerilerde bulundu: "Forma ve tekstil ürünlerinde pamuk ve kış ayları içinse yünlü ürünler tercih edilmelidir, çünkü bu tür doğal materyaller hem vücut ısısını dengeler hem terlemeyi önler hem de daha emicidir. Böylece soğukalgınlığı gibi hastalıklardan uzak durmak büyük oranda mümkün olacaktır. Aynı zamanda boyar madde içermeyen, içerse bile analizleri yapılmış ve kanserojen özelliği olmayan boyaların kullanılıp kullanılmadığına da dikkat etmek gerekir."  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü