Hayrabolu 25. Ayçiçeği Festivali başladı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen "25. Ayçiçeği Festivali" başladı.

Hayrabolu 25. Ayçiçeği Festivali başladı
Hayrabolu 25. Ayçiçeği Festivali başladı
GİRİŞ 13.08.2015 21:25 GÜNCELLEME 13.08.2015 21:40

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuşmada, Hayrabolu'nun tek başına Türkiye'de yetiştirilen ayçiçeğinin yüzde 6'sını 250 bin dekarlık arazisinde karşıladığını söyledi.

Türkiye'de gerçekleşen terör olaylarından dolayı festivali buruk yaşadıklarını belirten Altayoğlu, "Etkinlikleri iptal edip etmeme konusunda karar verirken terörü şiddetle lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Ama aynı zamanda terörün bizi korkutamayacağını hiç bir şekilde hiç bir şart altında asla ve asla teröre boyun eğmediğimizi göstermek ve ilçe insanımızın ve esnaflarımızın bir yıldan beri beklediği, etkinliğimizi gerçekleştirmek için son kararımızı festivalimizi düzenlemek yönünde aldık" dedi.

Konuşmanın ardından, Bulgaristan, Azerbaycan dans grupları ve Pınarhisar Belediyesi halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Daha sonra festival korteji yürüyüşü, protokol üyeleri, folklor ekipleri, davulcular, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Kültürpark'ta  "festival kurdelesi", Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer , İlçe Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve protokol üyeleri  tarafından kesildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi