Şehit cenazesiyle böyle dalga geçtiler

Sivas'ta şehit cenazesine ücretsiz yolcu taşıyan halk otobüsü şoförünün işten atıldı iddialarına belediye kamera görüntüleriyle cevap verdi.

Şehit cenazesiyle böyle dalga geçtiler
Şehit cenazesiyle böyle dalga geçtiler
GİRİŞ 15.08.2015 00:38 GÜNCELLEME 15.08.2015 09:34
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Salı günü bazı yayın kuruluşlarında haber olan halk otobüsü şoförü Atakan Bek’in şehit cenazesine ücretsiz yolcu taşıdığı için işten atıldığı iddialarına Sivas Belediyesi halk otobüsünün içerisinde yer alan kamera görüntüleriyle cevap verdi.

Görüntülerde araç içerisinde bulunanların şehit cenazesinde atılan ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı ile dalga geçtikleri görüldü.  

Sivas Belediyesi’nden yapılan açıklamada “9 Ağustos Pazar günü şehit polis Muhammet Onur Demir için düzenlenen cenaze tören için bazı şoförler telefonla idareyi arayarak hatlardan çıkıp, cenaze törenine katılmak istediklerini belirtmiş, ancak idare ve Halk Otobüsleri Kooperatifi halkın mağdur olacağını belirterek, bunun mümkün olmadığını belirtmesine rağmen Atakan Bek ve 6 şoför organize bir şekilde hattan çıkarak ortadan kaybolmuştu.

Vatandaşların şikayeti üzerine tahkikat başlatan Ulaştırma Müdürlüğü ve Halk Otobüsleri Kooperatifi, şoförlerden savunma istemişti. Bu durumdan kurtulmak isteyen Atakan Bek, olayı medyaya intikal ettirerek asılsız iddialarda bulunmak sureti ile halkı galeyana getirme yolunu seçmişti” denildi.

Sivas Belediyesi’nin halk otobüsünün içerisinde yer alan kameralarda paylaştığı görüntüleri şoför Bek’in Pazar günü Şirinevler-Kümbet hattında çalışırken saat 12:02’de izinsiz bir şekilde Atatürk Caddesi üzerinde ‘yol kapalı’ yalanını söyleyerek otobüsteki yolcuları boşalttığı ve hattan çıktığı görüldü. Ancak o saat itibarıyla şehir içinde kapalı hiçbir yol söz konusu olmadığı ve şoförün araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği tespit edildi.

“ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ SLOGANIYLA DALGA GEÇTİLER”

Öte yandan aracın ilerlediği sırada şoför Bek’in yanında bulunduğu arkadaşıyla şakalaştı ve arkadaşı “Şehitler Ölmez” diye halkın manevi duygularını yansıtan sloganla dalga geçerken, kendisi de “Kahveye kaçta geleceksin” diye slogan attığı kameralar tarafından kaydedildi. Halk otobüsü şoförü Bek’in belli bir süre ilerledikten sonra şehidin cenazesinin defnedileceği Yukarı Tekke Mezarlığı’na gitmeden konvoydan çıkarak şehir içine döndüğü de kameralar tarafından anbean kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sıvas bu iti bulur
    Cevapla
  • xxx 8 yıl önce Şikayet Et
    Sivas yakismadi size hic
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunları bildiği gibi yapsın allaha havale edelim
    Cevapla
  • şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    sivaslılar gereğini yapmalı
    Cevapla
  • ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    isminde hayır yok zaten doğaldır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı