Genelkurmay açıkladı! Türk jetlerine taciz

Genelkurmay, iki F-16'nın Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiğini belirtti.

Genelkurmay açıkladı! Türk jetlerine taciz
Genelkurmay açıkladı! Türk jetlerine taciz
GİRİŞ 14.08.2015 20:32 GÜNCELLEME 14.08.2015 20:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, altı F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği, bu görev esnasında iki F-16 uçağının, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından sekiz dakika 13 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği bildirildi.

Açıklamada, yürürlükteki angajman kuralı gereği, Yunanistan'a ait jetlerin tacizine aynı şekilde karşılık verildiği ifade edildi.

Yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 495 kişi yakalandı

Türkiye'nin kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında 495 şahsın yakalandığının da belirtiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 316, Gürcistan'dan Türkiye'ye girmeye çalışan bir şahıs ile yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 166, Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 12 şahıs yakalanmıştır.

Ayrıca, hudut hattında190 karton sigara,2,3 kilogram uyuşturucu madde, 118 muhtelif kutu ilaç ele geçirildiği bildirildi. 

Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 115 kişi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da 800 kişi yakalanmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • HASAN 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan hala uçak kaldıra biliyormu lpg taktırsınlar bari uçağa hehehehe
    Cevapla
  • güven 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bunlara acıyoruz,iflas ettiler diye....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?