Suriyeli çobanın ülke özlemi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kilis'e sığınan, çobanlıkla geçimini sağlayan 63 yaşındaki Dabah, ülkesine döneceği günlerin hayaliyle yaşıyor

Suriyeli çobanın ülke özlemi
Suriyeli çobanın ülke özlemi
GİRİŞ 15.08.2015 11:02 GÜNCELLEME 15.08.2015 11:25

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, çobanlıkla geçimini sağlayan 63 yaşındaki Mustafa Dabah, ülkesine barış ve huzur içinde döneceği günlerin hayalini kuruyor.

Dabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 kişilik ailesinin Halep'e bağlı Azez ilçesinde kaldığını, kendisinin ise çatışmalardan kaçarak yaklaşık 2 yıl önce Kilis'e geldiğini söyledi.

Belli aralıklarla ailesini görmek için Suriye'ye geçtiğini belirten Dabah, "Kilis merkeze bağlı Mısırcık Mahallesi'nde köylülerin hayvanlarına maaşla çobanlık yapıyorum. Sağ olsunlar, buradaki kardeşlerim bana sahip çıktı. Her ay sonunda maaşımı da aksatmadan ödüyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de çok mutlu olduğunu anlatan Dabah, ülkesine de bir an önce barış ve huzurun gelmesini temenni etti.

Dabah, binlerce kişinin savaşta hayatını kaybettiğini anımsatarak, tek amacının kendi koyunlarını ülkesinde otlatmak olduğunu dile getirdi.

Barış sağlanması halinde Türkiye'deki Suriyelilerin evlerine döneceğini aktaran Dabah, şunları söyledi:

"Ben burada çok mutluyum. Suriye'deki savaşın da son bulmasını istiyorum. Burada çobanlığı severek yapıyorum. Gün boyu hayvanlarla dertleşiyorum. Havaların sıcak olması hem beni hem de hayvanları olumsuz etkiliyor. Onun için öğle sıcağında gölgelik alanlarda beklettiğim hayvanları, sabah ve akşamın serinliğinde otlatmaya çıkarıyorum."

Dabah, Azez'deki yakınlarına zaman zaman çeşitli hediyeler götürdüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama