Anamur'da atık sular denize arıtılarak bırakılıyor

İki aydır hizmet veren tesis, günde 12 bin metreküp atık su arıtıyor

Anamur'da atık sular denize arıtılarak bırakılıyor
Anamur'da atık sular denize arıtılarak bırakılıyor
GİRİŞ 15.08.2015 12:57 GÜNCELLEME 15.08.2015 12:57

 Anamur ilçesinde iki ay önce kurulan atık su arıtma tesisi, her gün temizlenen 12 bin metreküp atık suyu denize bırakıyor.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, tesisteki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesince 18 milyon liralık yatırımla inşa edilen tesisin iki aydır hizmet verdiğini söyledi.

Tesiste yararlı bakteri üretilerek biyolojik arıtma yapıldığını vurgulayan Türe, günde 12 bin metreküp suyun temizlenerek denize boşaltıldığını anlattı.

Türe, arıtmanın doğaya zarar vermeden ve etrafa herhangi koku yaymadan gerçekleştirildiğini belirterek, bu tesisle ülkenin en temiz denizinin Anamur'da olduğunu savundu.

Türe, şöyle devam etti:

"Şu anda yüklenici firma tarafından işletilen tesis, bir yıl dolduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (MESKİ) devredilecek. Halihazırda 7 kişinin görev aldığı tesis, 125 bin nüfusa yetecek şekilde hizmet veriyor ancak ileride köylerimiz de eklendiğinde opsiyonlu olarak yapılacak eklerle 250 bin nüfusa yetecek şekle getirilebilecek."

İşletme Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Makbule Koç ve MESKİ Anamur Müdürü Nazım Toprak da arıtma aşamaları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı otomasyon sistemi hakkında teknik bilgi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...