Aktivistler, Tatvan sahilinde çöp topladı

Kendilerine Van Gölü Aktivistleri adını veren bir grup, Tatvan ilçesindeki halk plajı mevkinde çöp toplama etkinliği yaptı.

Aktivistler, Tatvan sahilinde çöp topladı
Aktivistler, Tatvan sahilinde çöp topladı
GİRİŞ 15.08.2015 19:34 GÜNCELLEME 15.08.2015 19:34

Van Gölü havzası ile bölgenin güzelliğini en iyi şekilde tanıtabilme ve korunması konusunda kamuoyunu bilinçlendirme amacında olduklarını aktivistler, Van Gölü'nün kirletilmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti.

Grup adına konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Erdoğan Özel, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın ise en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün güzelliğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Van Gölü sayesinde bölgenin çok güzel bir iklime sahip olduğunu belirten Özel, bu güzelliğinin tanıtılmasına katkı sunmayı amaçladıklarını, bu nedenle temiz tutulması için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini ifade etti.

Özel, "Van Gölü bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde farklı yollarla kirletiliyor. Biz de bu kirliliğin önüne geçebilmek için çabalıyoruz. Şuan Tatvan Halk Plajı bölgesinde kurumlar aracılığıyla çöp alanları oluşturulmuş. Fakat çöp konteynerleri yok. Umarım kısa sürede bu sorun da giderilir ve buraya gelen vatandaşlar da çöplerini toplu bir şekilde çöp alanlarında biriktirir” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü